Hi-Fi RUSH-ontwikkelaar Tango Gameworks maakt toch herstart

  • Nieuws

  • 12 aug 24 om 19:53

  • Dreon

  • 0

De Zuid-Koreaanse publisher KRAFTON investeert in het bedrijf, hierdoor hoeft het zijn deuren niet te sluiten.

Dit maakte KRAFTON vandaag bekend op hun website. Het bedrijf zegt de talentvolle medewerkers van Tango Gameworks welkom te heten bij het team. Dit markeert volgens KRAFTON een spannend moment in de globale expansie en de eerste significante investering in de Japanse videogame-markt. Deze strategische zet bevat ook de rechten van het veelal geprezen spel Hi-Fi RUSH. KRAFTON geeft aan goed samen te willen werken met Microsoft en Zenimax om de transitie voor het bedrijf zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat Tango Gameworks de ontwikkelingen van Hi-Fi RUSH en eventuele nieuwe projecten door kan laten gaan. Een Tijdje geleden was er al een PEGI-score opgedoken voor een Nintendo Switch-versie van Hi-Fi RUSH. Toen er bekendgemaakt werd dat de studio ging sluiten, leek de hoop op een Switch-versie toch verdwenen.

Tango Gameworks is in 2010 ontstaan en wist al vlug een goede positie in de industie te pakken door The Evil Within en The Evil Within 2. Ook Hi-Fi RUSH kreeg erg goede reviews op Steam en heeft verschillende prijzen binnen gesleept voor onder andere ‘beste animatie’ en ‘beste audio design’.

De investering zal overigens geen gevolgen hebben voor oudere games in de serie. The Evil Within, The Evil Within 2, Ghostwire: Tokyo en de originele Hi-Fi RUSH zullen gewoon beschikbaar blijven op plekken waar ze nu al te verkrijgen zijn.

Ben jij blij dat Tango Gameworks toch weer nieuwe games mag ontwikkelen? Zou jij Hi-Fi RUSH graag op de Nintendo Switch willen zien? Laat het ons weten in de reacties.

Hi-Fi RUSH

Bron: Krafton investeert in Tango Gameworks

Like dit bericht:

Over Dreon

Liefhebber van JRPG's als Xenoblade Chronicles maar ook westerse RPG's zoals Baldur's Gate en Divinity: Original Sin 2. Verder is hij nog steeds groot fan van Zelda, zelfs zo erg dat hij Majora's Mask op zijn rug heeft laten tatoeëren. Als PR Manager zorgt hij voor de contacten met uitgevers en gamebedrijven, verder maakt hij ook graag video's waarin hij af en toe zelfs in een roze hemd te zien is.

Lees meer over Dreon

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Good-Feel brengt verloren Switch-spel toch naar het westen

2

Nieuws Good-Feel brengt verloren Switch-spel toch naar het westen

13-08-2024

3

Erik

Capcom wil al hun klassieke vechtspellen op moderne platformen

1

Nieuws Capcom wil al hun klassieke vechtspellen op moderne platformen

12-08-2024

1

Coen

Reageer als eerste!