Super Mario Odyssey vermindert depressiesymptomen met bijna 50%

  • Nieuws

  • 27 dec 23 om 11:22

  • Coen

  • 1

Super Mario Odyssey is gebruikt in een Duits onderzoek naar behandelingen tegen depressie. Op Frontiers in Psychiatry wordt uitgelegd hoe het onderzoek in zijn werk ging en wat de resultaten waren.

Een Duits onderzoek naar depressieve stoornissen probeerde iets nieuws en nodige mensen uit Super Mario Odyssey te spelen. Dit deden ze om hun depressiesymptomen in de gaten te houden terwijl ze de game speelden. De studie bestond uit 46 individuen met depressie. Deze werden verdeeld in drie groepen. Een van de groepen speelde Super Mario Odyssey, Een andere groep gebruikte het “CogPack” programma en de laatste groep ontving standaard behandeling zoals medicatie en psychotherapie. De resultaten lieten zien dat de Super Mario Odyssey-groep de meeste verbetering rapporteerde. Deze groep had een daling in depressiesymptomen van bijna 50%. Volgens de studie is videogame-training een kosteneffectieve behandeling tegen een depressieve stoornis die naast reguliere behandeling en therapie ingezet kan worden.

Word jij ook zo vrolijk van Super Mario Odyssey?

Het onderzoek draaide vooral om cognitieve symptomen, zoals geheugen en oplossingsgericht denken. De andere symptomen, zoals verdriet en vermindering van plezier, zijn in deze studie niet meegenomen. Ook was de steekproefomvang erg klein, en zouden er meer onderzoeken gedaan moeten worden om te zien hoe effectief deze behandeling is op grote schaal. Dat wil echter niet zeggen dat deze uitslagen geen hoop geven.

Wat vind jij van deze studie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Frontiers in Psychiatry

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

MotoGP 24 – Met realisme over de finish

0

Review MotoGP 24 - Met realisme over de finish

02-05-2024

0

Thijmen

Pokémon Concierge nu beschikbaar op Netflix

0

Nieuws Pokémon Concierge nu beschikbaar op Netflix

28-12-2023

3

Rik

Nintendo Switch Online-iconen keren voor korte tijd terug

2

Nieuws Nintendo Switch Online-iconen keren voor korte tijd terug

26-12-2023

1

Coen

Discussieer met ons mee! 1

Icelos

30 dec 23 om 17:12

#12520‍

2626 XP | 238 comments

Ik vraag me af of dit bij alle games zo het geval is of specifiek alleen bij Mario Odyssey. Jammer dat de depressieve gamer altijd al aan het gamen is, dus niet zoveel aan deze tip heeft.