SUDA51: 'We gaan sowieso koken voor de Switch 2'

  • Nieuws

  • 12 jun 24 om 16:26

  • Rik

  • 1

SUDA51, de man achter de No More Heroes-serie en creatief leider van Grasshopper Manufacture heeft aangegeven dat zijn bedrijf ‘sowieso’ de Switch 2 zal ondersteunen.

Dit deed de beste man in een interview met videogameschronicle.com. Wie hoopt dat Goichi Suda (de echte naam van SUDA51) een tipje van de sluier op kan lichten over de Switch 2 komt echter van een koude kermis thuis: Suda zegt evenveel over het nieuwe systeem te weten als de gewone fan (vertaald):

Net als iedereen heb ik geen idee wat er gaat komen. Maar als gamer en als ontwikkelaar kijk ik er echt naar uit om te zien waar ze mee komen.

De Switch is echt een succesvol en in zijn totaliteit een geweldig platform, dus ik zou er moeite mee hebben om onderdelen te vinden die niet “goed genoeg” zijn, en het heeft vooral geweldige dingen gedaan voor indiegames. Ik denk dat de Switch niet alleen gaaf is voor allerlei soorten spelers, maar ook voor allerlei soorten ontwikkelaars, vooral indie-ontwikkelaars.

Goichi Suda AKA SUDA51

Zelfs nu nog vind ik het een geweldig platform. Ik heb niet iets specifieks dat ik kan bedenken als het gaat om nieuwe functies die ik wil zien in de volgende generatie, maar ik kijk er echt naar uit om te zien wat Nintendo ermee doet. Ze hebben altijd revolutionaire dingen gedaan voor software en de videogame-industrie in het algemeen.

Ik ben super enthousiast over de volgende console, vooral omdat wij [Grasshopper Manufacture] er sowieso voor gaan koken.

SUDA51 had in hetzelfde interview overigens nog een klein nieuwtje: hij hoopt van harte dat zijn GameCube-exclusieve titel Killer7 naar meer moderne consoles mag komen. Gezien Capcom toestemming gaf voor een pc-port heeft Suda hier goede hoop voor.

Wat voor game van SUDA51 zou jij graag op de Switch 2 willen zien? Speculeer mee in de comments!

Bron: VGC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Bloodstained: Ritual of the Night’s laatste DLC nu beschikbaar

2

Nieuws Bloodstained: Ritual of the Night's laatste DLC nu beschikbaar

12-06-2024

1

Erik

Update Redout 2 voegt nieuwe tracks en meer toe

0

Nieuws Update Redout 2 voegt nieuwe tracks en meer toe

12-06-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

calvin

13 jun 24 om 08:07

#13741‍

258 XP | 35 comments

Dit blijft toch wel de allerlelijkste en meeste cringe uitdrukking van deze tijd. “Aan het koken zijn”. Elke keer moet ik er een beetje van kotsen. Het wordt echt gewoon teveel gebruikt en het klinkt ook gewoon voor geen meter.