SteamWorld Build-verkopen vielen iets lager uit dan verwacht

  • Nieuws

  • 23 feb 24 om 09:49

  • Dennis

  • 0

De simulatiegame SteamWorld Build heeft iets minder goed gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt uit het kwartaalrapport van uitgever Thunderful.

De Thunderful Group heeft haar kwartaalcijfers gedeeld, en daaruit blijkt dat SteamWorld Build iets minder heeft gepresteerd dan verwacht. Precieze verkoopcijfers geeft de uitgever niet. Als reden daarvoor geeft Thunderful’s CEO dat “het genre van dit spel onze meest toegewijde doelgroep niet echt aanspreekt en het niet goed geschikt is voor de Switch-console, wat traditioneel een belangrijk platform is voor de SteamWorld-games.”

Daarnaast zet de uitgever de productie van SteamWorld Headhunter (voorlopige titel) op pauze. Wel staan er nog een aantal games op de planning voor dit jaar. In het rapport worden Steamworld 2024, Replaced en Planet Of Lana genoemd. Ook wordt binnenkort een nieuwe game aangekondigd.

2024 is voor Thunderful een transitiejaar, en de groep is bezig met een herstructurering met alle bijbehorende gevolgen. Toch is het bedrijf positief, en zorgt “de aankomende Nintendo consolegeneratie voor opwinding en kansen”.

Een slide uit Thunderful’s presentatie laat de aankomende games zien

SteamWorld Build verscheen afgelopen december, en kreeg van ons een een mooie 8.8. In tegenstelling tot de roguelike 2D platformers uit de hoofdserie SteamWorld Dig, is SteamWorld Build een simulatiegame.

Heb jij SteamWorld Build gespeeld, en wat zijn jouw ervaringen ermee? Deel het in de comments!

Bron: Gamedeveloper.com

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Hoofafbeelding bij Nieuw evenement Scarlet & Violet bevat Pokémon van buiten Paldea

2

Nieuws Nieuw Mass Outbreak-evenement Scarlet & Violet vanaf nu live

23-02-2024

2

Erik

spam9promoart

1

Nieuws Speel mee met Pokémon VGC en Mario Kart 8 tijdens SPAM 9.0

23-02-2024

3

Mitch

Reageer als eerste!