Splatoon 3's nieuwste update is vanaf nu live (Versie 8.1.0)

  • Nieuws

  • 18 jul 24 om 08:32

  • Erik

  • 0

Nintendo heeft een nieuwe update uitgebracht voor Splatoon 3. Versie 8.1.0 verbetert onder andere de balans van de multiplayer.

Meerdere wapens en subwapens zijn iets sterker gemaakt, of juist een tikje zwakker. Zo is de radius van de inktverspreiding van de Kladderwerper (Aerospray MG) met 3% gestegen.

Daarnaast zijn er diverse aanpassingen gemaakt aan de gameplay: zo verdwijnt het wapen en uitrusting van een verslagen speler nu eerder en zie je eerder dat een speler zijn of haar paraplu opent.

Splatoon 3 – Versie 8.1.0 (18 juli 2024)

Veranderingen aan de spelervaring

  • Het is zo gemaakt dat als een speler de overkapping van zijn paraplu opent, dat je dit nu sneller op je scherm te zien krijgt.
    • Dit is om de vertraging tussen het openen van de overkapping op het scherm van de speler en die van anderen zo klein mogelijk te houden.
  • Het is gemakkelijker gemaakt om Springschotels (Squid Beakons) en Joekelschilden (Big Bubbler) dichtbij hoogteverschillen te zetten.
  • Aanpassing gemaakt zodat het verspreide wapen en uitrusting van een verslagen speler sneller verdwijnt dan eerst.
  • Als een zwemmende speler terugkeert naar Inkling-vorm en direct een wapen gebruikt; verdwijnt de inkt op hun lichaam zo sneller.
    • Dit is om het verminderde zicht te verhelpen als de speler dezelfde kleur als de inkt op de grond heeft, zelfs in Inkling-vorm.
  • Het is zo gemaakt dat wanneer een speler zich aan de rand van een hoogteverschil beweegt, het fenomeen waarbij die speler in een korte tijd heen en weer beweegt tussen de hogere en lagere hoogtes op de schermen van andere spelers minder vaak voorkomt.
  • Het is makkelijker dan voorheen geworden om te springen terwijl je langs de rand van het terrein beweegt.
  • Het is zo gemaakt dat, wanneer je de Schrobbehak PM (Mint Decavitator) en de Schrobbehak HK (Charcoal Decavitator)  uitrust en de ZR-knop ingedrukt houdt, het vizier wordt weergegeven dat aangeeft waar de aanval zal inslaan of eindigen, net als wanneer je de ZR-knop niet ingedrukt houdt.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg: daarnaast zijn er aanpassingen gemaakt aan de wapens, subwapens en verschillende gamemodi.

Lees de volledige patch notes op de website van Nintendo (let op: Engels).

Nintendo brengt periodiek updates aan de balans uit. Dit onder andere om te verhelpen dat bepaalde wapens of tactieken niet te sterk (of juist te zwak) zijn.

Op dit moment is het Hitteseizoen 2024 gaande in Splatoon 3. Deze duurt nog tot en met 31 augustus. Het Hitteseizoen kwam andere met een nieuwe level en twee hoofdwapens (waaronder de Pentampomper-boog).

Splatoon 3 is sinds 9 september 2022 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Afgelopen weekend won Team Strand het splatfest over zomeruitjes.

Speel jij nog Splatoon 3? Laat het weten in de reacties!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

The Plucky Squire krijgt nieuwe Switch-trailer

0

Media The Plucky Squire krijgt nieuwe Switch-trailer

18-07-2024

1

Robin

Hoofdafbeelding bij Nintendo World Championships is uit; haal jij 'm in huis?

5

Poll Nintendo World Championships: NES Edition is uit; haal jij 'm in huis?

18-07-2024

3

Erik

Reageer als eerste!