Splatoon 3 krijgt in september een extra lang Splatfest

  • Nieuws

  • 19 jul 24 om 09:57

  • Erik

  • 2

Nintendo kondigt een extra lang nieuw Splatfest aan voor Splatoon 3. Bereid je voor op 72 uur lang spletteren in Grand Festival.

Grand Festival draait om het volgende: ‘Wat is het belangrijkste voor je? Het verleden, heden of de toekomst?’

Nintendo noemt het Grand Festival ‘het grootste Splatfest ooit’. Voor de gelegenheid heeft Nintendo een speciale trailer uitgebracht.

Splatoon 3 – Grand Festival start op vrijdag 13 september 2024, om 02:00 uur ’s nachts en duurt tot maandag 16 september, 01:59 uur.

Het Splatfest viert het tweejarig bestaan van de game.

Oud Splatoon-popduo’s Off the Hook en de Squid Sisters keren terug en krijgen vanwege het evenement nieuwe amiibo. Daarnaast wordt er speciale merch uitgebacht in de My Nintendo Store.

Tijdens een Splatfest kies je een bepaald team (in dit geval verleden, heden of toekomst) en dat team probeer je in grondoorloggevechten naar de overwinning te leiden. Tijdens een Splatfest is er ook altijd een speciale Driekleurenoorlog, waarin je met drie teams tegelijk strijdt.

Nintendo organiseert Splatfests bijna maandelijks: de meest recente vond vorig weekend plaats.

Het lijkt erop dat het na de zomer gebeurd is met nieuwe content voor Splatoon 3. De game is vanaf 9 september precies twee jaar op de markt, en heeft gedurende die tijd elk seizoen verse updates gekregen.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Nintendo komt met eigen Joy-Con-oplaadstandaard

3

Nieuws Nintendo komt met eigen Joy-Con-oplaadstandaard

19-07-2024

3

Dennis

Hoofdafbeelding bij Nintendo kondigt nieuwe Splatoon 3-amiibo aan

2

Nieuws Nintendo kondigt nieuwe Splatoon 3-amiibo aan

19-07-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

19 jul 24 om 11:18

#14020‍

2981 XP | 549 comments

Ah dus toch het einde van de updates. Prima! Ik ga kijken of ik mee kan doen. Nog even kijken waar ik voor ga kiezen.

Apenknul

21 jul 24 om 17:52

#14036‍

4061 XP | 764 comments

Ben wel blij dat er een eind aan komt, je kan een game gewoon niet eeuwig blijven ondersteunen.

Ik zou een kant aan het verleden willen kiezen. Dit meer omdat ik graag stages zie die een historische sfeer hebben. Denk aan een middeleeuws kasteel, of een western stadje, of een oude Japanse tuin.

Anderzijds kies ik ook gelieve voor Heden, omdat hedendaagse cultuur ook wel kan waarderen. De sfeer van de stages uit Splatoon 1 en 2 waren supertof. Maar ik zie ook icoontjes van Pearl en Marina in de pictogrammen, en als dat zou betekenen dat ze in Splatoon 4 weer het gezicht van die game kunnen zijn, zie ik dat ook graag. Daarbij het echte Splatfest T-shirt van team Heden ziet er ook mooi uit.

Maar geen toekomst, ik heb het niet zo op toekomst gebieden, en ook weinig met Deep Cut.