Spindle - Nostalgisch goed

Ik heb op Gamescom dit jaar verschillende Indie games kunnen spelen, waaronder Spindle. Hoewel ik maar een zeer kleine ruimte had om het spel te spelen en de demo zelf ook best klein was, heb ik best een goed beeld ervan gekregen. Spindle zou een nostalgische Zelda-achtige game moeten zijn vol met dungeons, puzzels en andere geheimen, maar kwam dit ook naar voren in de demo die ik gespeeld heb?

Spindle is een 2D Zelda-like game waarin je als de Dood zelf speelt. Je wordt wakker in een mysterieuze wereld waarin een nieuwe ziekte wordt verspreid. Daarnaast kunnen stervende mensen niet meer van hun lijden worden verlost. Samen met een varken, dat je ontmoet zodra het spel start, ga je op zoek naar de oorsprong van deze ziekte en zoek je uit waarom mensen niet meer dood kunnen gaan. 

Uit de demo blijkt al snel dat Spindle erg gefocust is op het oplossen van puzzels. Je moet al puzzels oplossen om bij de eerste ‘tutorial’ dungeon te komen. In deze dungeon zag ik veel terug van de klassieke Zelda-like dungeons van het 8-bit en 16-bit tijdperk. Zo was er een puzzel waar je verschillende paden kon in- en uitschuiven, om zo verschillende plekken van de dungeon te bereiken. Verder kwam ik voorwerpen zoals sleutels tegen, die op een simpele manier meer complexiteit toevoegen. Als laatste hebben de dungeons in Spindle ook een key item, dat deze keer de Dood zijn zeis was.

In elke dungeon krijg je een stuk kracht van de Dood terug en in de eerste ontvang je dus zijn zeis. Met de zeis kan je alleen schade toebrengen aan levende wezens zoals vleermuizen, struiken of andere organische dingen. Ik moest dus andere manieren vinden bij vijanden die bijvoorbeeld gemaakt zijn van steen. Hierbij komt ook het varken kijken, dat verschillende manieren kan worden ingezet. Zo is hij kleiner, waardoor hij plekken kan bereiken waar de dood niet kan komen en kan hij je helpen tijdens het verslaan van vijanden. Het gaf mij het gevoel dat ik niet alleen aan het verkennen was, maar dat er altijd iemand bij me was die in bepaalde situaties kan helpen.

Wat mij verder opviel aan de demo, is dat Spindle een prachtige art style heeft. Het spel zit vol met gedetailleerde pixel artwork en vloeiende animaties, die het een modern jasje geven. 

Voorlopige conclusie

Volgens de makers van Spindle zou het spel “een nostalgische maar moderne spelervaring” moeten zijn. Hoewel ik maar een kleine demo van het spel heb gespeeld, vind ik dat het echt heel wat weg heeft van de originele 2D top-down action-adventure games van vroeger. Het zit boordevol puzzels die je zowel buiten als binnen dungeons kan oplossen. Verder is je partner, het varken, een slimme toevoeging die Spindle net wat complexer maakt en de artstyle is zowel nostalgisch als modern. Het is altijd jammer dat je in zo’n beperkte demo geen goede kijk krijgt op de complexiteit van gevechten of de grootte van de wereld. Dat zijn helaas dingen die we pas te zien gaan krijgen zodra het volledige spel te spelen is. Maar, voor nu zou ik Spindle zeker in de gaten houden als je een groot fan bent van de oude 2D Zelda-games. 

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Officieel Stardew Valley-kookboek lanceert op 14 mei 2024

0

Nieuws Officieel Stardew Valley-kookboek lanceert op 14 mei 2024

07-09-2023

2

Thijmen

Doug Bowser: “Nintendo evolueert in een entertainmentbedrijf”

1

Nieuws Doug Bowser: "Nintendo evolueert in een entertainmentbedrijf"

07-09-2023

3

Erik

Reageer als eerste!