Hoofdafbeelding bij The Pokémon Company deelt trailer van Scarlet & Violet's The Indigo Disk

Soundtrack Sunday: de zwarte noten op de witte bladzijde

  • Nieuws

  • 24 dec 23 om 06:00

  • Robin

  • 0

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst.

Let op: deze tekst bevat spoilers over The Indigo Disk!

Met de komst van The Indigo Disk komt er bijna een einde aan het verhaal en avontuur van Pokémon Scarlet & Violet. Bijna, want zoals je hebt kunnen lezen komt er nog een epiloog aan voor The Hidden Treasure of Area Zero op 11 januari. Deze epiloog sluit het verhaal van deze games echt af. Hoewel ik ook zeker wat aan te merken had op The Indigo Disk is er één ding dat nooit doet vervelen in Pokémon… de muziek! Laten we even stilstaan bij de muziek in The Indigo Disk en de relatie met Pokémon Black & White. 

Battle! Trainer

Wacht eens even? Dit is de Battle! Trainer-theme van Pokémon Black & White! Niet heel gek dat ze hier inspiratie uit halen want Blueberry Academy zit in de Unova-regio. Ze gingen zelfs een stapje verder, ook wanneer je een wilde Pokémon tegenkomt hoor je een remix van de Battle! Wild Pokémon-theme van Black & White. 

Battle! Wild Pokémon

Battle! Tera Pokémon

Zelfs de Battle! Tera Pokémon is een remix van de Rare Wild Pokémon-variant die in Black & White te horen is. The Indigo Disk is op muziek- en Unova-gebied een feest van herkenning. Maar de echte klappers waren de verschillende Terarium Biome-themes die eenzelfde melodie hebben met verschillende soorten instrumenten, maar dan met een kleine knipoog naar Unova. 

Zo heeft het Coastal Biome-theme, waar je BB-Elite Four Lacey uitdaagt, verwijzingen naar Driftveil City. Niet gek, want Lacey’s vader is een Gym Leader en dit zou Clay zijn. Hetzelfde geldt voor het Polar Biome-theme dat verwijzingen heeft naar Opelucid City waar Drayden Gym Leader is (of Iris in Pokémon White). Drayton is de kleinzoon van Drayden en zijn turf is de Polar Biome. Daarnaast hebben alle versies ook verwijzingen naar bepaalde routes in Pokémon Black & White, wat routes 2,4 en 6 zijn.

Black & White en stemmen!

Voor velen is The Indigo Disk dan ook een hint naar de toekomst en dat de volgende (logischerwijs) remakes en mogelijke Legends-game zich zouden afspelen in Unova. Daarnaast zijn er nog veel meer verwijzingen te vinden in The Indigo Disk. 

The Hidden Treasure of Area Zero is ook genomineerd voor N1-UP’s DLC of the Year, heb jij al gestemd? 

Wat vind jij van alle muzikale en niet-muzikale referenties naar Unova? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

f-zero99 winnaar

1

Special De Game of the Year-nominatie van Robin: F-Zero 99

24-12-2023

3

Robin

De DLC of the Year-nominatie van Robin: The Hidden Treasure of Area Zero

0

Special De DLC of the Year-nominatie van Robin: The Hidden Treasure of Area Zero

23-12-2023

1

Robin

Reageer als eerste!