Sonic Team: "Shadow is helemaal niet zo als Vegeta"

  • Nieuws

  • 1 sep 24 om 12:35

  • Coen

  • 3

In een interview met GamesRadar deelt Takashi Iizuka (leider van Sonic Team) dat hij de vergelijking tussen Vegeta en Shadow niet snapt.

Tijdens Gamescom sprak GamesRadar met Iizuka en vroegen ze of fans het karakter van Shadow anders hebben geïnterpreteerd dan origineel de bedoeling was. Daarna kwam de vergelijking met Vegeta aan bod.

In de Dragon Ball anime en manga word Vegeta geïntroduceerd als een rivaal en vijand voordat hij uiteindelijk samenwerkt met Goku. Over de loop van de serie worden de twee vrienden en bondgenoten. Iizuka geeft aan dat hij Shadow niet zo ziet en dat Shadow en Sonic absoluut geen vrienden zijn.

Heeft Vegeta ooit een Akira slide gedaan? Ik dacht het niet!

Dit is wat Iizuka te zeggen heeft over fans die Shadow met Vegeta vergelijken (vertaald):

Er zijn zeker fans die het personage van Shadow op een manier interpreteren dan we zouden hopen. Het grootste misverstand is dat als je online kijkt dat veel mensen zeggen “Oh, hij is net als Dragon Ball Vegeta”. Vegeta begint als vijand en sluit zich later aan bij Goku en de rest van de helden. Hij wordt een vriend en bondgenoot, vecht voor gerechtigheid en probeert de wereld te redden enzo. Shadow is anders. Ik wil ook niet dat Shadow ooit zo word. Shadow doet zijn eigen ding, hij is geen vrienden met Sonic en doet wat hij vind dat gedaan moet worden. Het is dus niet een geval van “Oke we waren vroeger vijanden maar nu zijn we vrienden en gaan we samen de wereld redden”. Dat is niet het soort personage dat hij is en ik wil ook niet dat hij dat personage word. Dus naar de mensen die zeggen “Oh hij is Vegeta” Nee hij is niet Vegeta.

Shadow the Hedgehog komt binnenkort naar de Switch in Sonic X Shadow Generations en krijgt een grote rol in de nieuwe Sonic film waarvan afgelopen week nog een nieuwe trailer uitkwam.

Bron: GamesRadar

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

LEVEL-5 houdt VISION 2024-presentatie op 24 september

1

Nieuws LEVEL-5 houdt VISION 2024-presentatie op 24 september

01-09-2024

2

Rik

Hoofdafbeelding bij 10 opvallende Nintendo Switch-games voor september 2024

2

Special 10 opvallende Nintendo Switch-games voor september 2024

01-09-2024

4

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Martijn

1 sep 24 om 13:36

#14289‍

3891 XP | 449 comments

Hmm... Ik zie Knuckles meer als de 'Vegeta' van de Sonic-serie. Die kwam erbij in 1994, voor Sonic the Hedgehog 3. De oorspronkelijke Dragon Ball liep toen nog in Japan (1984-1994). Begint als vijand, maar wordt later een vriend, al is het met een wat moeilijk of stuurs karakter. Als rivaal competitief ingesteld, ook als ze vrienden zijn.

Ik ken Shadow eigenlijk niet zo goed, maar met zijn tragische voorgeschiedenis lijkt hij meer op Mewtwo van pokémon. Die is paars met wit, meestal een slechterik en gemaakt om de sterkste Pokémon te zijn. Wie is ook paars en wit, op dat moment de sterkste in het universum, zéker een slechterik en wordt nooit écht goed? Frieza...

Er zijn meer invloeden uit Dragon Ball te vinden, waarvan Super Sonic de bekendste lijkt. Eigenlijk is dat Sonic die Super Saiyan wordt, maar dat kan 'toeval' zijn? Dacht ik ooit, maar intussen is het er vast op gebaseerd. Silver heeft vrijwel dezelfde rol als Future Trunks, als ik me niet vergis. Genoeg Dragon Ball in de Sonic-serie te vinden. Ontkennen heeft geen zin.

rob1N

2 sep 24 om 11:17

#14292‍

5902 XP | 1139 comments

Jeetje, je kan altijd wel ergens een vergelijking mee maken. Dat wil niet zeggen dat dit ook zo gebeurd is.

Lucas

3 sep 24 om 19:49

#14314‍

735 XP | 140 comments

Naja, het grootste verschil is dat Vegeta afkomstig is uit character development en Shadow een game personage is.

Maar de vergelijking is vrij helder: Goku en Vegeta worden super saiyan en Sonic en Shadow ook.