Sonic-like Freedom Planet 2 verschijnt op 13 september 2022

  • Nieuws

  • 21 mrt 22 om 09:53

  • Erik

  • 0

Ontwikkelaar GalaxyTrail heeft eindelijk een releasedatum bepaald voor Freedom Planet 2: de game verschijnt op dinsdag 13 september 2022 op de PC en “andere platformen”.

Eerder stond de game op de planning voor deze lente, maar doordat er meer testwerk en certificaties bij de lancering kwamen dan gedacht, vooral op andere platformen, hebben de developers meer tijd nodig dan gedacht. Ze beloven echter niet nogmaals een radiostilte door te voeren, en richting de release met meer updates te komen.

De laatst uitgebrachte trailer van Freedom Planet 2 uit 2019.

Het is niet de eerste keer dat de game is uitgesteld: Freedom Planet 2 is liefst zeven jaar terug (link archief N1ntendo) al aangekondigd voor een Nintendo-systeem. Toentertijd hadden de makers een release van 2017 in gedachten en was de Wii U vermoedelijk een van de platformen. Sindsdien zijn er door de jaren heen meerdere trailers verschenen, waarvan de laatste in 2019 uitkwam.

Freedom Planet 2 is een Sonic-like. Met Lilac, Carol, Milla of Neera snel jij door die grootse koninkrijken. Elk van de personages speelt op een unieke manier, maar de gameplay doet vooral denken aan de Sonic-games van weleer. Het eerste deel is overigens ook op de Nintendo Switch te spelen – en is naar mijn mening een uitstekende platformer.

Check hier onze review van Freedom Planet.

Bron: Twitter

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Metroid Dread best verkochte 2D Metroid-game in Verenigd Koninkrijk

0

Nieuws Metroid Dread best verkochte 2D Metroid-game in Verenigd Koninkrijk

21-03-2022

1

Icelos

Imp of the Sun aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Nieuws Imp of the Sun aangekondigd voor Nintendo Switch

21-03-2022

1

Erik

Reageer als eerste!