Smash Bros.-bedenker Sakurai werkt aan nieuwe game

  • Nieuws

  • 5 uur geleden

  • Rik

  • 0

De bekende gamedesigner Masahiro Sakurai heeft zojuist bekend gemaakt dat hij aan een nieuwe videogame werkt.

Dit deed Sakurai (54) in de laatste video van zijn Youtube-serie ‘Masahiro Sakurai on Creating Games’. Sakurai had al eerder aangekondigd dat de laatste aflevering van zijn Youtube-serie de moeite waard zou zijn om te kijken. In de video van zo’n 40 minuten lang maakte de beste man bekend dat hij alle afleveringen voor zijn serie over gamedesign al vóór de lancering van het Youtube-kanaal in 2022 had opgenomen.

Sakurai werd namelijk tijdens het werken aan de DLC-toevoegingen voor Super Smahs Bros. Ultimate al gevraagd om een nieuwe pitch te schrijven voor een volgende game van zijn hand. De pitch had hij naar eigen zeggen ‘bliksemsnel af’, waardoor hij een paar maanden moest wachten voordat er een team was gevormd om daadwerkelijk te beginnen aan de productie. Sakurai gebruikte deze ‘loze maanden’ om zijn Youtube-kanaal op te zetten en afleveringen voor te bereiden. Alleen de laatste afsluitende aflevering nam Sakurai recent op.

Bekijk hier de laatste video van Sakurai (Engels ondertiteld)

Nieuwe game

Rond april 2022 had Sakurai was het nieuwe team gevormd en kon men beginnen met de ontwikkeling van de game. Wat het nieuwe project van Sakurai precies behelst, mag hij nog niet bekend maken. Hij bood zijn excuses aan dat hij niet meer over het spel kon delen, en zei dat als alles volgens plan verloopt het nieuwe spel ‘vroeg of laat’ zal worden aangekondigd. Wel liet hij in een van zijn eerste Youtube-video’s vallen dat hij Kid Icarus graag terug zou zien op een thuisconsole. Mogelijk gaf Sakurai hiermee alvast een hint voor zijn toekomstplannen.

De onthulling dat Sakurai aan een nieuwe game werkt, spreekt een eerder interview met hem tegen: in december 2022 liet hij nog weten ‘deels met pensioen te zijn‘. Masahiro Sakurai staat bekend als een enorme workaholic, en de ontwikkeling van de recente Smash Bros.-spellen was zo intensief dat hij er gezondheidsklachten aan overhield. Het is onbekend of Sakurai momenteel fulltime of parttime werkt aan zijn nieuwe spel.

Er is geen garantie dat Masahiro Sakurai aan een game werkt voor Nintendo-hardware, maar gezien de hechte relatie die Sakurai heeft met The Big N ligt dit wel voor de hand. Zodra er meer nieuws bekend wordt gemaakt over Sakurai’s nieuwe project, lees je dit natuurlijk op N1-UP!

Wat hoop jij te zien van dit nieuwe project van Masahiro Sakurai? Laat het ons weten in de commens!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Potionomics: Masterwork Edition – Een betoverende mix van strategie en winkelmanagement

0

Review Potionomics: Masterwork Edition - Een betoverende mix van strategie en winkelmanagement

22-10-2024

0

Karina

NSO-leden kunnen vanaf morgen drie Switch-games gratis proberen

2

Nieuws NSO-leden kunnen vanaf morgen drie Switch-games gratis proberen

22-10-2024

3

Erik

Reageer als eerste!