SEGA staat open voor overname van meer game-ontwikkelaars

De Chief Operating Officer van SEGA, Shuji Utsumi, heeft te kennen gegeven in een interview met CNBC dat ze open staan om meer game-ontwikkelaars over te nemen. Daarnaast wil SEGA, net zoals Nintendo en Playstation, het bereik van hun belangrijkste IP’s uitbreiden buiten videogames.

SEGA is aan het groeien door de groeiende populariteit van de Persona- en Yakuza-games en de heropleving van Sonic na het uitbrengen van zijn twee films. En zoals het een bedrijf betaamt, zijn ze volgens COO Shuji Utsumi nog niet klaar met groeien.

Als onderdeel van Sega Sammy nemen we een aantal bedrijven over. We hebben net een aankondiging gedaan [om Rovio te kopen]. We zijn nog steeds op zoek naar groeimogelijkheden.

Daarnaast maakte hij ook duidelijk dat ze niet ervoor openstaan om zelf overgenomen te worden.

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd. We voelen ons vereerd. We hebben aantrekkelijke IP’s en mogelijkheden. Bedrijven in eigendom van de eigenaar. Een sterke eigenaar. Ik denk niet dat zo’n transactie gaat gebeuren.

Het feit dat ze dit nogmaals duidelijk maken, is niet verrassend. Eerder dit jaar werden documenten vrijgegeven waaruit bleek dat Phil Spencer, de spilfiguur bij Xbox, toestemming vroeg aan Microsoft-CEO Satya Nadella om SEGA te benaderen met de vraag of ze geïnteresseerd waren om gekocht te worden door Microsoft.

Daarnaast kijken ze ook om hun IP’s uit te breiden naast games.

We hebben Sonic net nieuw leven ingeblazen, niet alleen door middel van games maar ook door films en tv-shows te onthouden, en Sonic zit nu ook in Roblox en we werken nauw samen met Lego, dus nu herleeft Sonic. We hebben andere grote IP’s en ook, ik kan er niet te veel over zeggen, maar we denken erover om andere klassieke IP’s van Sega nieuw leven in te blazen.

De derde Sonic-film en een streamingserie met Knuckles staan al gepland voor volgend jaar, maar het is duidelijk dat het niet bij Sonic gaat stoppen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld al een adaptatie van de Mega Drive game ‘Comix Zone’ aangekondigd.

Wat vind je van het feit dat SEGA meer ontwikkelaars wil overnemen? En van welke SEGA IP’s wil jij een film of tv-serie gemaakt zien worden? Laat het ons weten in de comments.

Bron: CNBC

Like dit bericht:

Over ProfessorBonk

Sinds het spelen van Bowser's Inside Story was Joran niet meer weg te slaan van zijn Nintendo DS en werd hij een rasechte Nintendo fan. Hij is uitgegroeid tot een fan van bijna alle genres, maar met een echte voorliefde voor JRPG's, visual novels en ritmegames. Daarnaast is hij een verzamelaar van games en consoles en is dol op domme accessoires zoals de Wii Speak, de Babysitting Mama baby en de vele plastic rommel waar je je Wii Remote kan inproppen.

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Planet of Lana komt naar de Nintendo Switch

0

Nieuws Planet of Lana komt naar de Nintendo Switch

18-11-2023

2

Rik

Splatoon 3’s Deep Cut-amiibo zijn vanaf nu beschikbaar

3

Nieuws Splatoon 3's Deep Cut-amiibo zijn vanaf nu beschikbaar

17-11-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

17 nov 23 om 16:11

#12154‍

5852 XP | 1084 comments

Dat ze eerst maar eens wat geld pompen in het meer consistent verbeteren van hun huidige IPs. Met name Sonic. Misschien dat ze dat hiermee van plan zijn maar ergens betwijfel ik het.