Screens en meer details Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition

Komt Beyond Good & Evil dan toch naar de Nintendo Switch, twintig jaar later? Het wordt aannemelijk nu!

Eind augustus begon het gerucht dat er een Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition op komst is. De titel werd toen ontdekt voor de Nintendo Switch in de database van ESBR, dat over de leeftijdsclassificatie van games in Amerika gaat. Het bestaan van deze titel is nu bevestigd, aangezien screenshots en meer details zijn gevonden.

Het is mogelijk dat Beyond Good & Evil binnenkort al op de Nintendo Switch verschijnt. Het spel is gesignaleerd als registratie in de Xbox Store, al is deze intussen niet meer te zien. In de beschrijving werd gesproken over een verbeterde besturing, audio en graphics (al zal er geen 4K-ondersteuning zijn op de Nintendo Switch). Er is ook een nieuwe save-functie, met cross-save mogelijkheden.

Er waren ook eerste screenshots te zien, die je hieronder kunt bekijken.

Beyond Good & Evil is een actie-avontuur, dat in 2003 onder andere voor de GameCube verscheen. Als de vastberaden verslaggeefster Jade onderzoek je het mysterie achter de Domz. Deze buitenaardse bedreiging valt steeds de planeet Hillys aan, waarbij de bescherming van de Alpha Sections vaak te wensen overlaat. Samen met haar adoptie-oom Pey’j en de dappere Double H, probeert Jade de waarheid te achterhalen, al ontdekt ze daarbij ook meer over haar eigen geheime verleden.

Toen Beyond Good & Evil oorspronkelijk verscheen werd het spel uitstekend beoordeeld, maar verkocht uitermate slecht. Toch won deze game door de jaren erg aan populariteit, waardoor deze nu als cult-hit gezien wordt. Er is al jarenlang een vervolg in de maak, maar Beyond Good & Evil 2 lijkt voorlopig nog niet uit te komen. Als er meer bevestiging komt rondom Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition, dan lees je het uiteraard op N1-UP!

Kijk jij uit naar Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition of wil je deze game graag (weer) eens spelen? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Professor Layton and the New World of Steam uitgesteld naar 2025

8

Nieuws Professor Layton and the New World of Steam uitgesteld naar 2025

29-11-2023

5

Rik

Update Nickelodeon All-Star Brawl 2 pakt community-feedback aan

0

Nieuws Update Nickelodeon All-Star Brawl 2 pakt community-feedback aan

29-11-2023

0

Coen

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

29 nov 23 om 14:42

#12238‍

3497 XP | 406 comments

Vreemd: ik kijk hier meer naar uit dan het langverwachte vervolg. Van het eerste spel weet ik al dat 'ie tof is.

Bij trailers van Beyond Good & Evil 2 vond ik die rauwe stijl en al dat gevloek compleet niet bij deel één passen. Dat het qua concept ook zover daarbij vandaan staat en het spel oneindig op zich laat wachten, motiveert voor geen meter. Vrees dat ze bij dat vervolg veel te ambitieus wilden zijn. Persoonlijk had ik liever een wat directer vervolg op Beyond Good & Evil. Geen enorme open wereld-prequel, met een zelf samengestelde hoofdpersoon. Gewoon meer avonturen met Jade en haar vrienden, terwijl het verhaal verder gaat. Het eerste deel had nog wel een deels open einde, dus ga daar dan op door!

Hopelijk wordt dit een mooie versie van het eerste deel, ook op de Nintendo Switch. Daar ben ik op dit moment eigenlijk veel blijer mee, dus ze mogen hem wat mij betreft snel officieel aankondigen!