Saudi Arabië blijkt toch minder aandelen in Nintendo te bezitten

  • Nieuws

  • 8 okt 24 om 18:15

  • Rik

  • 0

The Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF), het staatsinvesteringsfonds van het oliestaatje, blijkt hun aandeel in Nintendo te hebben verkleind. 

Twee dagen geleden kon je nog het tegenovergestelde lezen op N1-UP, toen we berichtten over een aanstaande uitbreiding van het Saoedische aandeel in Nintendo. Het lijkt erop dat dit bericht, dat onder andere door betrouwbare bronnen als Reuters werd gedeeld, gebaseerd is op een verkeerde vertaling.

Kyodo News publiceerde recent een interview met prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud, de beheerder van de game-divisie van het Saoedische investeringsfonds. Volgens de eerste vertalingen van dit interview maakte het PIF zich op om extra aandelen te kopen in Nintendo. In een verbeterde vertaling blijkt dat de prins slechts sprak over de mogelijkheid tot toekomstige investeringen in de game-industrie. Wanneer de context goed meegenomen zou worden in de vertaling, suggereerde prins Faisal juist dat er op dit moment géén concrete plannen zijn om het aandelenpakket uit te breiden.

Tegelijkertijd blijkt uit publicaties van de Japanse autoriteiten dat de PIF juist minder aandelen in Nintendo bezit dan voorheen. Het Saoedische aandeel in The Big N is gedaald van 8,58% naar 7,54%. In anticipatie op een opkoopronde door de Saoedi stegen Nintendo-aandelen gisteren met 4,4% in waarde. Deze groei is gelijk verdampt na het uitkomen van de correctie op het eerste bericht. Ondanks het afstoten van een deel van hun aandelen, blijft het PIF wel de grootste aandeelhouder in Nintendo. De Saoedi kochten in 2022 hun eerste Nintendo-aandelen, en hebben dit aandeel sindsdien geleidelijk uitgebreid. De bedrijfsvoering van Nintendo lijkt niet beïnvloed te zijn door alle aandelen-perikelen.

Wat vind jij van het gedoe rondom de aandelen van Nintendo? Laat het ons weten in de comments!

Bron: CNBC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

0

Nieuws Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

18-10-2024

0

Dennis

Rayman the Boardgame behaalt met gemak Kickstarter doel

2

Nieuws Rayman the Boardgame behaalt met gemak Kickstarter doel

08-10-2024

4

Coen

Nintendo Switch bevat de beste games volgens Metacritic

0

Nieuws Nintendo Switch bevat de beste games volgens Metacritic

08-10-2024

4

Robin

Reageer als eerste!