Saoedisch staatsfonds wil hun aandeel in Nintendo vergroten

  • Nieuws

  • 6 okt 24 om 16:42

  • Rik

  • 4

The Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF), het staatsinvesteringsfonds van Saudi Arabië, heeft plannen om hun aandeel in Nintendo en andere gamebedrijven ‘significant’ te verhogen.

Dit blijkt uit een interview met prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud, de beheerder van de game-divisie van het investeringsfonds. In gesprek met Kyodo News liet hij weten daarmee ‘geen haast’ te hebben en geen vijandelijke opkopingen te willen uitvoeren. Het Saoedische PIF bezit op dit moment al 8,58% van de aandelen van Nintendo. Daarnaast heeft het ook 10,53% in Nexon, 8,99% in Koei Tecmo en 6,60 in Capcom.

De Saoedi zeggen meer gaming-aandelen te willen kopen om hun beleggingen te diversifiëren. De immense rijkdom van het land komt traditioneel gezien van de olievoorraden die te vinden zijn in Saudi Arabië, maar het land bereidt zich voor op het uitputten van de bronnen en de uitfasering van fossiele brandstoffen in het Westen. De game-industrie heeft extra aandacht bij de Saoedi: zowel prins Faisal van het PIF als kroonprins Mohammed bin Salman zijn naar verluidt zelf gamers.

Het vergroten van het aandelenpakket in Nintendo zou geen significante gevolgen moeten hebben voor de bedrijfsvoering van The Big N.

Wist jij dat Saudi Arabië zo’n groot deel van Nintendo bezit? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Kyodo News via Reuters

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

0

Nieuws Deze content werd geschrapt van Pokémon X & Y

18-10-2024

0

Dennis

Refind Self: The Personality Test Game nintendo switch screenshot 3

0

Media Persoonlijkheidstest-avontuur Refind Self: The Personality Test Game krijgt releasetrailer

06-10-2024

0

Kitty

Hoofdafbeelding bij Officieel Nintendo Museum opent deze herfst

0

Nieuws Nintendo Museum stelt unieke prototypes tentoon

06-10-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 4

Fl@ppy

6 okt 24 om 16:59

#14539‍

3379 XP | 657 comments

Volgens mij is dit niet heel lang geleden al in het nieuws geweest. 

Heel intereassant om te zien hoe deze olielanden zich voorbereiden op de uitputting. Ook veel vakantieresorts worden uit de grond gestampt in die landen en omdat er niets anders dan woestijn is te zien in de binnenlanden worden deze resorts volgebouwt met pretparken, winkelcentra en wat al niet. 

Rik

6 okt 24 om 20:31

#14540‍

5169 XP | 702 comments

Nee, het Reuters-bericht kwam toch echt van gisteren. Maar sinds het PIF in 2022 voor het eerst Nintendo-aandelen kocht, hebben ze al vaker hun aandelenpakket uitgebreid. Misschien dat je daar aan denkt?

Fl@ppy

7 okt 24 om 05:53

#14541‍

3379 XP | 657 comments

Ik heb een vergelijkbaar bericht gelezen, ik schat binnen de afgelopen 2 jaar. Maar dat zou ook over een andere oliestaat kunnen gaan en ook over een ander gamebedrijf. Dit bericht klinkt me in ieder geval heel bekent in de oren.

Rik

8 okt 24 om 00:02

#14543‍

5169 XP | 702 comments

Dat kan heel goed kloppen. Het is niet de eerste keer dat het Saoedische investeringsfonds flink (extra) wil investeren in Nintendo, en dus ook niet de eerste keer dat wij hier over schrijven.

In 2022 kochten ze hun eerste aandelenpakket en in 2023 hebben ze hun aandeel al een keer flink uitgebreid. Nu is het nieuws dus dat ze nóg meer Nintendo-aandelen willen hebben.