Sakurai en Nintendo steunden Smash-hommage in No More Heroes 3

  • Nieuws

  • 9 okt 21 om 18:57

  • Rik

  • 0

Wie No More Heroes 3 gespeeld heeft, weet dat er een eindbaasgevecht in de game zit die wel heel veel weg heeft van Super Smash Bros.. In een interview met Siliconera laat No More Heroes-bedenker SUDA51 weten dat dit met goedkeuring van Nintendo en Super Smash Bros.-bedenker Masahiro Sakurai was. 

Volgens SUDA51 begon het Smash-gedeelte als een uit de hand gelopen grap tijdens het schrijven van het script. Tijdens de ontwikkeling van No More Heroes 3 realiseerde SUDA51 zich echter dat het allemaal wel heel erg op de Super Smash Bros.-serie begon te lijken. Zo erg zelfs dat het eindbaasgevecht compleet geschrapt of aangepast zou worden. Na contact met Nintendo en Sakurai bleek dat zij juist gecharmeerd waren van de hommage en werd er besloten om het Smash-gedeelte te behouden.

Dat Smash Bros.-ding […] dat begon als een grap. Ik zei iets van ‘Okee, dus Fu en Travis gaan elkaar te lijf in een sumo-gevecht en hee! Laten we het in de Smash Bros.-stijl maken.’ Ik schreef het als een totaal aftreksel van Smash Bros. en we begonnen met de ontwikkeling. Toen het vorm begon te krijgen dacht ik dat het een probleem zou worden want het was echt heel Smash Bros.-ig. Het leek heel, heel erg op de echte games. Ik besloot het te veranderen of zelfs helemaal te schrappen.

Maar voor ik dat deed, stapte ik naar Nintendo om te horen wat zij ervan dachten. Ik was best verbaasd toen ze me vertelden ‘Nee joh! Doen! Ga ervoor! We vinden het cool en denken dat het de game beter maakt. Als iemand gaat zeuren, nemen wij de verantwoordelijkheid ervoor. We worden er niet boos van, het is prima.’ Sakurai zelf zei zelfs ‘Ja, dit is cool. Je hebt mijn zegen. Ga ervoor.’

Ik had iets van… echt? Weten jullie zeker dat dit goed is? Maar zij hadden iets van ‘Nee, echt. Doe maar, ga ervoor.’ Dus in plaats van het te veranderen om geen Smash Bros.-aftreksel te maken zei Nintendo dat ik ze juist zoveel mogelijk moest na-apen. En dat is hoe dat eindgevecht tot stand kwam. Het begon als een flauwe grap, en de mensen die erover gingen vonden het zo leuk dat ze het niet alleen ondersteunden maar zelf vroegen om het erin te laten.

No More Heroes-bedenker SUDA51

Het Super Smash Bros.-stijl gevecht is niet de enige link die No More Heroes heeft met Super Smash Bros.: hoofdpersoon Travis Touchdown is beschikbaar als een Mii-vechterkostuum in Super Smash Bros. Ultimate. Ook heeft No More Heroes 3 verschillende Spirits in Ultimate.

Vond jij het Smash-segment in No More Heroes 3 ook een geslaagde toevoeging? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Monster Hunter Stories – Vele extra’s!

0

Preview Monster Hunter Stories - Vele extra's!

20-05-2024

2

Robin

Onthulling box-art voor Kirby en de Vergeten Wereld

4

Media Onthulling box-art voor Kirby en de Vergeten Wereld

09-10-2021

6

Rik

Bekijk de onheilspellende launch trailer voor Creepy Tale 2

0

Media Bekijk de onheilspellende launch trailer voor Creepy Tale 2

09-10-2021

1

Jeroen

Reageer als eerste!