Saints Row studio Volition sluit haar deuren

  • Nieuws

  • 31 aug 23 om 20:16

  • Robin

  • 1

Studio Volition bekend van Saints Row en Red Faction sluit zijn deuren. Dit bericht werd via de Volition website gedeeld. 

Volition maakt deel uit van de Embracer Group. Eerder gaf Embracer Groep al aan dat er veranderingen zouden aankomen nadat een 2 miljard inversteringsdeals met Savvy Games Group in het water viel.

In 2022 had Volition nog Saints Row uitgebracht wat diende tot een reboot voor de franchise. Helaas werd deze game niet goed opgepakt en kreeg het middelmatige reviews. Saints Row (2022) was niet op een Nintendo-console uitgekomen. Wel waren zowel de Saints Row-franchise als Red Faction-franchise te vinden op de Nintendo Switch met Saints Row: The Third – The Full Package, Saints Row IV: Re-Elected en Red Faction Guerilla Re-Mars-tered.

Volition bestond al sinds 1993 toen het nog Parallax Software heten, het zou in 1996 de naamsverandering doorvoeren en verder gaan als Volition. In 2000 nam THQ ze ove; waar ze tot 2017 zouden blijven tot diens faillissement. In 2017 werden ze dankzij het faillisement van THQ overgenomen door Deep Silver.

Het sluitingsbericht van Volition is hieronder te lezen.

Sluitingsbericht Volition

Het sluitingsbericht van Volition

Wat vinden jullie ervan dat na de overname van Embracer Group deze langlopende studio de deuren sluit? Laat het ons weten in de comments!

 

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

0

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Project voltage Hatsune Miku vocaloid x pokemon

0

Nieuws The Pokémon Company gaat samenwerken met Hatsune Miku

31-08-2023

1

Evelyne

sonic superstars main

3

Nieuws Hoofd van Sonic Team ziet geen toekomst meer in pixel art

31-08-2023

3

Martijn

Discussieer met ons mee! 1

Robin

31 aug 23 om 20:19

#11246‍

3180 XP | 469 comments

Nog even een dingetje extra dat ik net las: dit bericht was rond de Starfield embargo naar buiten gebracht en eerder dit jaar hadden ze dus nog een blogpost uitgebracht vanwege hun 30 jaar bestaan met daarbij op de naar de volgende 30 jaar. Erg jammer dit.