Rune Factory 5 introduceert homohuwelijk

  • Nieuws

  • 25 sep 21 om 10:10

  • Rik

  • 0

Marvelous en XSEED laten weten dat het in de Westerse versie van Rune Factory 5 mogelijk is om te trouwen met een personage van hetzelfde geslacht. Dit zal de eerste keer zijn dat het homohuwelijk beschikbaar is in de Rune Factory-serie.

In de Japanse versie van Rune Factory 5 is het niet mogelijk om te trouwen met een personage van hetzelfde geslacht, de Westerse uitgave krijgt dus de wereldprimeur. Heel vreemd is het niet dat de in Japan gemaakte game origineel niet de mogelijkheid bevatte om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht: in Japan wordt het homohuwelijk niet erkend. Taiwan is sinds 2019 het eerste Aziatische land dat het mogelijk maakt voor homo’s en lesbiennes om met elkaar te trouwen. De toevoeging aan de Westerse versie heeft dan ook vooral plaats gevonden om aan te sluiten bij Westerse normen en waarden.

De Launch Date Announcement Trailer staat ook stil bij de nieuwe toevoeging

Rune Factory is een simulatiegame waarin het draait om het runnen van een boerderij en het verslaan van monsters in kerkers. De speler kan door middel van herhaalde interacties een band opbouwen met andere personages, bij twaalf specifieke personages kan dit uiteindelijk leiden tot een huwelijk tussen het personage en de speler. Rune Factory 5 komt 25 maart 2022 uit.

Vind jij dit een toffe toevoeging aan de game? Laat het ons weten in de comments. 

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

0

Nieuws Originele Shin Megami Tensei V verdwijnt uit Nintendo eShop

13-05-2024

1

Rik

Japan: Breath of the Wild & Splatoon 2 krijgen re-release inclusief DLC

7

Nieuws Japan: Breath of the Wild & Splatoon 2 krijgen re-release inclusief DLC

25-09-2021

2

Rik

PlatinumGames mag eindelijk praten over Bayonetta 3

1

Nieuws PlatinumGames mag eindelijk praten over Bayonetta 3

25-09-2021

3

Rik

Reageer als eerste!