Regisseur originele Super Mario RPG 'verrast' door remake

  • Nieuws

  • 3 jul 23 om 23:50

  • Rik

  • 0

Tijdens de afgelopen Nintendo Direct verraste Nintendo vriend en vijand door een moderne remake van Super Mario RPG aan te kondigen. ‘Vriend en vijand’ is in dit geval letterlijk te noemen, want de regisseur van het origineel geeft op Twitter aan dat de aankondiging voor hem ook als een verassing kwam.

Het gaat om Chihiro Fujioka, die diende als regisseur voor Super Mario RPG op de SNES. Fujioka stond later in zijn carrière bekend als hoofd van AlphaDream. Deze studio was, tot het faillissement in 2019 (archief n1ntendo.nl), verantwoordelijk voor de Mario & Luigi-serie. Chihiro Fujioka is actief op Twitter en werd door fans benaderd met de vraag of hij ook betrokken is bij de remake van zijn game. Hierop liet Fujioka weten dat dit niet het geval is. Hij voegde verder toe dat hij ‘verrast en blij was’ met het nieuws van de remake.

Super Mario RPG wordt gezien als de voorloper van de Paper Mario-serie. De remake van Super Mario RPG komt op 17 november 2023 uit voor de Nintendo Switch. Het is voor het eerst dat de game een fysieke release krijgt in Europa. Het origineel kwam namelijk alleen uit in Japan en de VS, wel is de game via de Wii Virtual Console digitaal beschikbaar geweest op de Europese markt.

Was jij ook verrast en blij door de aankondiging van Super Mario RPG op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Character Spotlight-trailer voor Persona 5 Tactica

0

Nieuws Character Spotlight-trailer voor Persona 5 Tactica

04-07-2023

2

Rik

Dit zijn de winnaars van The Super Mario Bros. Movie

5

Prijsvraag Dit zijn de winnaars van The Super Mario Bros. Movie

03-07-2023

2

Erik

Reageer als eerste!