Reggie Fils-Aime moest vechten voor Wii-bundel met Wii Sports

  • Nieuws

  • 3 mei 22 om 20:20

  • Erik

  • 2

Het feit dat Wii Sports gebundeld was met de Wii, komt mede door de volhardendheid van Reggie Fils-Aime. In zijn boek Disrupting The Game onthult hij dat er binnen Nintendo felle discussies over zijn gevoerd.

Oorspronkelijk stond Wii Sports gepland als een stand-alone release bij de Wii. Fils-Aime drong aan op het uitbrengen van een bundel, maar toenmalig president Satoru Iwata sloeg dit af. Hun visie was dat ze hun content niet ‘gratis’ weg wilden geven.

Fils-Aime bleef aandringen, en uiteindelijk kwam Shigeru Miyamoto met een tegenvoorstel: Wii Play met de Wii verkopen. Maar ook hier nam de president van Nintendo of America geen genoegen mee, omdat dat niet als een “complete ervaring” aanvoelde. Hij suggereerde om die game met een Wii Remote aan te bieden.

Reggie Fils-Aime was van mei 2006 t/m april 2019 president van Nintendo of America.

Miyamoto was zichtbaar aangeslagen door deze tweede afwijzing. Reggie zegt hier het volgende over:

“Dus op dit moment probeerden Mike Fukuda en ik een overeenstemming te krijgen op twee verschillende bundels [Wii Sports en Wii Play] en de beste designer van de wereld was niet blij. De altijd aanwezige glimlach en ondeugende blik waren weg. ‘Niemand van jullie begrijpt de uitdaging van het maken van software waar iedereen van kan genieten. Dit is iets waar we ons constant op richten. We geven onze software niet weg’, vertelde meneer Miyamoto.”

Toch maakten ze in Japan intern langzaam een ommezwaai. Satoru Iwata realiseerde zich dat Nintendo’s aanpak soms moest verschillen in het westen. En hoewel beide bundels niet het groene licht kregen tijdens de meeting waarin Miyamoto zichtbaar aangeslagen was, gebeurde dit in de maanden die daarop volgden wel.

Uiteindelijk verscheen Wii Sports in Japan als stand-alone-titel. Maar voor de westerse markt kreeg Fils-Aime zijn zin: zowel in Noord-Amerika als Europa werd de game gebundeld met de Wii. Recentelijk is er een spiritueel opvolger van de game uitgekomen: Nintendo Switch Sports.

Bron: Disrupting the Game: From the Bronx To The Top of Nintendo (via Nintendo Life)

Bron: Disrupting The Game (via Nintendo Life)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Reggie Fils-Aime tijdens Mother 3-easter egg tijdens E3 2014

1

Nieuws Reggie Fils-Aime onthult waarom Mother 3 nooit in het westen verscheen

03-05-2022

5

Erik

nso nintendo switch online expansion pack splatoon

4

Media Nintendo publiceert overzichtstrailer voor Nintendo Switch Online+

03-05-2022

5

Kitty

Discussieer met ons mee! 2

Zool

3 mei 22 om 20:35

#4790‍

1943 XP | 365 comments

Same met packin marioworld en packin Sonic. Grote bedrijven willen knallen en niet ‘gratis’ meeleveren. Goed dat ze het uiteindelijk wel hebben gedaan 

Yosher

3 mei 22 om 21:37

#4792‍

5886 XP | 1090 comments

Verklaart wel meteen waarom Japan dit niet kreeg als pack-in. Vond dat altijd al een beetje vreemd. Maar het heeft ze uiteindelijk wel geholpen. Mochten ze dat toendertijd niet hebben gedaan dan hadden we nu wellicht geen Nintendo Switch Sports gehad. Misschien niet eens een Nintendo Switch, want ik wil best geloven dat Wii Sports als pack-in een grote reden was dat de Wii überhaupt zoveel had verkocht, en wie weet wat er was gebeurd als de Wii niet zoveel had verkocht. Dan hadden we waarschijnlijk iets heel anders gehad als de Wii U, die weer een soort blauwdruk vormt voor de Switch.