Record voor Pokémon Scarlet & Violet: 10 miljoen verkopen in drie dagen

  • Nieuws

  • 24 nov 22 om 00:59

  • Rik

  • 7

Pokémon Scarlet & Pokémon Violet gaan als warme broodjes over de toonbank. Nintendo en The Pokémon Company laten weten dat beide titels samen ruim 10 miljoen exemplaren hebben verkocht in de eerste drie dagen op de markt. Hiermee is het record voor beste console-exclusieve launch aller tijden verbroken.

In het officiële statement laat Nintendo het volgende weten (vertaald):

Nintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat de wereldwijde verkoop van de Pokémon Scarlet en Pokémon Violet games voor de Nintendo Switch familie van systemen in de eerste drie dagen sinds hun wereldwijde lancering op 18 november 2022 de 10 miljoen gezamenlijke exemplaren heeft overschreden. Dit is het hoogste wereldwijde aantal verkopen voor software op een Nintendo-platform in de eerste drie dagen ooit.

De Paldea-regio kent inmiddels ruim 10 miljoen inwoners

Naast het launch-verkooprecord op Nintendo-platforms hebben de meest recente telgen uit de Pokémon-serie ook het record te pakken voor beste launch van een console exclusive game aller tijden. Toch klinkt er ook veel kritiek op Pokémon Scarlet & Violet: de games worden op technisch en grafisch vlak afgekraakt door fans. Onze Robin noemde de games qua gameplay ‘misschien wel de beste Pokémon-ervaring ooit’ in zijn review, maar moest ook punten aftrekken voor voor de technische presentatie.

Heb jij Pokémon Scarlet of Violet (al) in huis gehaald? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Pokemon_Scarlet_violet_Bellibolt_iono

0

Nieuws Pokémon Scarlet & Violet kent grootste videogamelaunch ooit in Japan

24-11-2022

2

Erik

Hoofdafbeelding bij: Volgens Microsoft heeft Nintendo een volwassen aanbod

6

Nieuws Microsoft: "Nintendo heeft breder volwassen aanbod dan Xbox"

24-11-2022

5

Rik

Discussieer met ons mee! 7

Zool

24 nov 22 om 08:58

#7646‍

2056 XP | 387 comments

Helemaal terecht natuurlijk. Dit is de staat zoals wij graag games in de winkels zien. Dat belonen we met goede sales. Work hard, play hard. 

Rogeroz

24 nov 22 om 11:45

#7650‍

486 XP | 96 comments

En gaan ze ook melden hoeveel refunds er komen? Denk ook een record voor een nieuwe Pokemon game

Yosher

24 nov 22 om 12:18

#7651‍

5991 XP | 1110 comments

Lachwekkend gewoon. 

Garrus

24 nov 22 om 13:14

#7655‍

1576 XP | 287 comments

Hadden jullie wat anders verwacht dan? Haha. Ik vermaak me er anders echt mee en laat me niet tegenhouden door een paar glitches.

rob1N

24 nov 22 om 22:00

#7663‍

5619 XP | 1083 comments

Lol, vervang "een paar" door "een heleboel", dan klopt het. Ik vermaak me er ook mee, maar het is wel echt te erg hoor, al die glitches, bugs en die enorme frame drops als er regen of een zandstorm of zo is. De draw distance is beter t.o.v. voorgaande games maar daardoor moet de Switch met z'n kleine beetje kracht al die Pokemon renderen. Ook al is het unfair om het te vergelijken met games als BotW en Skyrim enzo, die games zijn al jaren oud en zien er toch beter uit. Er is veel meer tijd in gestoken. Pokemon blijft leuk in essentie maar grafisch en technisch is het gewoon zwaar achterhaald. Een leuke omgeving kunnen ze wel maken maar je ziet dat er toch veel gerushed is op sommige plekken in de game. De slappe animaties zoals altijd natuurlijk, maar ook de textures van een hoop delen in Paldea zien er niet uit. Dat is dan echt N64 kwaliteit, en ook al boeit grafisch minder dan gamepay, zoiets kan gewoon echt niet meer anno 2022.

 

Garrus

24 nov 22 om 22:10

#7665‍

1576 XP | 287 comments

Meh, misschien. Maar ik laat mij persoonlijk niet tegenhouden door zoiets. Ik ben die ''lelijke graphics'' inmiddels wel gewend van JRPG's zoals Trails of Cold Steel en de YS games. Verder ben ik niet echt glitches tegengekomen die me echt stoorden.. of je moet meetellen dat de camera af en toe onder de grond verdwijnt als een van je monstertjes evolueert (Hoewel dat meer grappig is dan storend). Misschien heb ik geluk gehad of zo? Maar ik kan wél met zekerheid zeggen dat SC/VI een van mijn favoriete Pokémon games aan het worden zijn. Onder al die.. technische mankementen zit een uitstekende game verstopt - Het is alleen jammer dat veel mensen afdruipen door de technische mankementen en dat snap ik zelf ook wel.

 

Ik stop écht alleen als de game als mijn save data gewist wordt op de een of andere manier.. maar laat ik maar tot Arceus bidden dat dit nooit gebeurt..

Maurice

24 nov 22 om 20:12

#7661‍

2770 XP | 193 comments

Talent wint zoals gewoonlijk altijd.