Prince of Persia: The Lost Crown-ontwikkelaar wil aan Zelda werken

Een ontwikkelaar die betrokken is bij Prince of Persia: The Lost Crown heeft onlangs aangegeven geïnteresseerd zijn in het maken van een spin-off voor Legend of Zelda.

Deze suggestie lijkt niet onrealistisch gezien de eerdere samenwerkingen tussen Nintendo en Ubisoft.

Fans van Prince of Persia hebben Ubisoft lang gesmeekt om een nieuwe game, en hoewel het erop lijkt dat de release van de Sands of Time remake nog even op zich laat wachten, heeft The Lost Crown de serie al opmerkelijk nieuw leven ingeblazen. Met het succes van de avonturen van Sargon die al in de smaak vallen bij fans, is het mogelijk dat sommige ontwikkelaars al nadenken over interessante ideeën voor toekomstige projecten.

Ter ere van de lancering van Prince of Persia: The Lost Crown hebben enkele ontwikkelaars van Ubisoft Montpellier deelgenomen aan een Q&A op de Metroidvania-subreddit, waarin ze vragen van fans beantwoordden. Hoewel de thread voornamelijk gericht was op het nieuwe Prince of Persia-spel, werden er ook vragen gesteld over andere mogelijkheden.

Een van die vragen kwam van Reddit-gebruiker u/IceKrabby, die aan de ontwikkelaars van The Lost Crown vroeg voor welke serie of intellectuele eigendom ze graag een game zouden willen maken, zelfs als ze daar tot nu toe geen toegang toe hebben gehad, en gebruikmakend van Mario en Final Fantasy als voorbeelden. Rémi Boutin, senior game-ontwerper van The Lost Crown, reageerde hierop door te zeggen “heel graag”  te willen samenwerken met het Zelda IP en mogelijk een “bijzondere spin-off gebaseerd op Adventure of Link” zouden willen ontwikkelen. Boutin opperde ook om samen te werken aan de Castlevania-serie, wat logisch lijkt gezien Prince of Persia: The Lost Crown een Metroidvania is.

De vraag van u/IceKrabby op Reddit aan ontwikkelaar Rémi Boutin

Hoewel deze opmerking verre van een officiële bevestiging is dat Ubisoft Montpellier daadwerkelijk werkt aan een Link-gerelateerde game en dit slechts de persoonlijke wens van een ontwikkelaar weerspiegelt, klinkt het als een interessant idee dat misschien wel werkelijkheid kan worden.

Nintendo is doorgaans voorzichtig met het toestaan van externe ontwikkelaars om games te maken gebaseerd op zijn intellectuele eigendommen, maar gezien de goede relatie tussen Nintendo en Ubisoft, die al heeft geleid tot samenwerkingen zoals de Mario + Rabbids-games, zou een dergelijk project niet zo onwaarschijnlijk zijn als het op het eerste gezicht lijkt.

Ben jij een voorstander van een samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo voor een eventuele nieuwe Legend of Zelda titel? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Q&A op de officiële Metroidvania-Reddit

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

0

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

0

Erik

League of Legends ontwikkelaar Riot Games schrapt wereldwijd 530 banen

0

Nieuws League of Legends ontwikkelaar Riot Games schrapt wereldwijd 530 banen

24-01-2024

0

Karlijn

Ontwikkelaar Danganronpa hint naar “waanzinnige” nieuwe titel

0

Media Ontwikkelaar Danganronpa hint naar "waanzinnige" nieuwe titel

24-01-2024

1

Karlijn

Discussieer met ons mee! 2

N2up

24 jan 24 om 14:25

#12731‍

1454 XP | 284 comments

Nee dank je. Ubisoft heeft niet de kwaliteit voor Nintendo games, tenzij t iets weirds is als Mario+Rabbids. Ik zie ze wel een Tingle spinoff game maken ofzo. Laat ze eerst betere spellen maken voor ze aan belangrijkere IPs gaan werken

Martijn

24 jan 24 om 16:23

#12734‍

3604 XP | 417 comments

Als de studio achter Rayman zie ik liever dat ze daar weer eens wat mee doen.

Dacht al dat hij zou doelen op Zelda II: The Adventure of Link, alleen omdat dat ook een 2D platformgame is. Het is niet zo dat je meteen ook een Zelda spin-off kunt maken als dat bij Prince of Persia lukte. Deze titel is een succes, maar hetzelfde doen met een Zelda-sausje betekend niet meteen een gegarandeerde klapper. Bovendien zijn er duidelijke invloeden van Metroid Dread in Prince of Persia : The Lost Crown. Misschien wat veel van hetzelfde, als al die games op elkaar gaan lijken.

Komt nog bij dat Zelda II: The Adventure of Link niet bepaald de best aangeschreven Zelda-game is. Veel mensen zien 'm als het zwarte schaap in de serie, al is dat wat mij betreft zeker ook niet zo.