League of Legends ontwikkelaar Riot Games schrapt wereldwijd 530 banen

Riot Games, de Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever van populaire game series zoals League of Legends, heeft vandaag bekendgemaakt dat het wereldwijd 530 banen zal schrappen binnen het bedrijf.

Dit vertegenwoordigt ongeveer 11% van de medewerkers van Riot en heeft de grootste impact op teams buiten de kernontwikkeling. In een uitgebreide verklaring op de officiële website legde Riot uit dat ze zich willen concentreren op hun games, die de grootste impact hebben op de ervaring van spelers:

De aanpassingen die we maken hebben als doel om ons te concentreren op gebieden die de grootste invloed hebben op jouw ervaring, terwijl we investeringen verminderen in zaken die dat niet doen. We geven prioriteit aan deze teams, zodat ze zich kunnen richten op inhoud, functies en updates die direct inspelen op wat jullie hebben gevraagd. Verwacht evenementen, modi en langetermijnplannen die leiden tot levendige (hopelijk meerjarige) toekomsten voor deze games.”

Bandle Tale: A League of Legends Story, de volgende game release van Riot Forge, het uitgeverslaber van Riot Games

Riot bevestigde ook hun toewijding aan hun core live games, waaronder niet alleen League of Legends, maar ook Valorant, Teamfight Tactics en Wild Rift. Echter, Legends of Runeterra zal een verkleining van het ontwikkelingsteam ondergaan en het uitgeverslabel Riot Forge zal stoppen met nieuwe spelontwikkeling, zodat Riot hun inspanningen naar eigen zeggen kan heroriënteren. Riot Forge was een experiment met onafhankelijke ontwikkelaars om hen los te laten op Runeterra en resulteerde in zes titels die verschillende spelgenres, regio’s en personages van League of Legends omvatten. Dit omvatte ook de release van deze games op de Switch.

We beëindigen nieuwe spelontwikkeling onder Riot Forge na de aanstaande release van Bandle Tale: A League of Legends Story… We zijn trots op wat we samen hebben bereikt om deze verhalen tot leven te brengen, maar het is tijd om onze inspanningen te richten op ambitieuze projecten die intern bij Riot in ontwikkeling zijn.”

Bandle Tale: A League of Legends Story is ontwikkeld door Lazy Bear en wordt volgende maand uitgebracht op de Switch.

Wat vind jij van het nieuws over Riot Games en hoe zie jij de toekomst van spellen als League of Legends en Valorant na het lezen van dit nieuws? Discussieer verder in de comments!

Bron: Officieel statement van Riot Games

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Persona 3 Reload komt mogelijk naar Nintendo Switch-opvolger

1

Nieuws Persona 3 Reload komt mogelijk naar Nintendo Switch-opvolger

24-01-2024

2

Karlijn

Prince of Persia: The Lost Crown-ontwikkelaar wil aan Zelda werken

2

Nieuws Prince of Persia: The Lost Crown-ontwikkelaar wil aan Zelda werken

24-01-2024

4

Karlijn

Reageer als eerste!