Pokémon-expositie Van Gogh Museum trekt veel scalpers aan

De eerste dag van de Pokémon x Van Gogh-samenwerking trekt veel scalpers aan.

Gisteren was de eerste dag van de expositie Pokémon x Van Gogh. Ondanks dat er veel Pokémon-fanaten aanwezig waren, was het museum nog goed gevuld met bezoekers die specifiek alleen kwamen kijken voor de Vincent Van Gogh-schilderijen. Deze mensen keken vol verbazing naar de drukte die zich ontwikkelde in het museum. Niet alleen was het erg druk, maar mensen waren ook erg luid, wat voor een museum toch niet zo prettig werkt. Veel bezoekers hadden een audiotour mee en zelfs hierdoorheen konden zij de menigte soms horen.

Ik ben zelf aanwezig geweest en ik kan je zeggen dat de beelden die vrijgegeven zijn nog maar de helft van de chaos weergeven die er heerst. Mensen gedroegen zich allesbehalve beschaafd.

Scalpers in Van Gogh Museum liepen weg met twintig Pikachu-knuffels of meer

De twee winkels in het museum werden massaal bezocht door Pokémon-fans maar ook door scalpers. Dat zijn mensen die alles opkopen om het dan duurder door te verkopen, zeer bekend in de Pokémon community. Eenmaal binnen zagen de winkels er als een ravage uit. Mensen drongen voor elke keer als er producten weer op de schappen gelegd werden en er stonden veel gevechten onderling. Als mensen iets in hun handen hadden werd dit er ook meteen uitgerukt, je werd aan de kant geslagen of op de grond geduwd. Ik ben meerder keren vertrapt en mijn rug zit vol blauwe plekken. Ik ga hier geen beelden van vrijgeven maar de situatie was echt heftig. Mensen kochten massaal de producten die aanwezig waren. Mensen liepen weg met twintig Pikachu-knuffels, vijftig magneten of zelfs kratten vol.

Naast de aantrekkingskracht van de producten die te koop waren, werden bezoekers ook aangetrokken door de speciale Pikachu Van Gogh-promokaart. Deze kaart kon je krijgen als je de speurtocht voltooide en deze inleverde bij de balie. Het is de bedoeling dat één persoon één keer de speurtocht voltooide en niet meerdere. Enkel was dit niet het geval, mensen gingen opnieuw in de rij staan om er nog één te scoren. ‘Let het personeel niet op?’ hoor ik je denken.

Het personeel was juist bezig met opletten, maar door de drukte en chaos werd het hun enorm lastig gemaakt. Mensen waren aan het wachten tot twee nieuwe personen bij de informatiebalie verschenen en grepen dan hun kans om snel nog een speurtocht te voltooien. Het wemelde van voltooide speurtochten met antwoorden rondom de bankjes die voor de informatiebalie, dus was het makkelijk om de speurtochten opnieuw in te vullen. Voltooide speurtochten kregen een stempel waardoor je deze niet nog een keer kon inleveren.

Van Gogh Pikachu stempel N1_Up speurtocht

Het personeel meldde dat zij niet geïnformeerd waren over deze samenwerking. Ze hebben wel social media maar volgen de Pokémon-kanalen niet. Daardoor werden zij enorm overvallen en moesten ze improviseren. Uiteindelijk verschenen er bordjes met ‘1 Pikachu per bezoeker’ en zijn er ook dingen aangepast op hun website. Ik heb ook het personeel laten zien dat er een doos gestolen is. Dit konden zij toen niet bevestigen, maar ze schrokken hier enorm van en vinden het heel treurig dat mensen zo omgaan met hun gastvrijheid. Ze gaan hier ook heel erg hun best op doen. Zij vinden dat iedereen recht moet hebben om 1 product te kunnen kopen en willen niet binnen een week door hun voorraad heen zijn. Inmiddels zijn er ook een aantal Pokémon x Van Gogh-schilderijen online verkrijgbaar op de museumwebsite.

Van Gogh museum Pikachu plushie uitverkocht 1 per persoon winkel

Ook Pokémon Center Online is getroffen door scalpers

Naast alleen de drukte in het museum is er ook enorme drukte en chaos ontstaan op Pokémon Center Online US. Hiervan is bekend  dat er een Discord-groep van 8000 man was die een vroege link kreeg naar de speciale exclusieve Van Gogh-producten op Pokémon Center Online. Deze zijn anders dan producten in het museum en bestaan uit onder andere beeldjes en TCG producten. Bij elk product dat je koopt krijg je dezelfde promokaart als in het museum, dus je hoeft niet meerdere bestellingen te maken. Via een TCG judge weet ik dat er geen limieten toen op zaten en dat dus ook hier veel opgekocht is. Door deze actie kregen echter meerdere mensen die geen vroege link hadden een bericht van het Pokémon Center dat de promokaartjes op waren. Later heeft Pokémon via support laten weten dat de producten en promo’s nog niet op zijn en binnenkort op de site verschijnen.

Inmiddels is de Pikachu Van Gogh-knuffel verschenen op de Pokémon Center Online UK en is deze meteen uitverkocht. Ook zijn er andere producten te vinden, maar als je hierop drukt krijg je een foutbericht.

Update: inmiddels is de Pikachu-knuffel ook van de site gehaald en zijn de andere producten niet meer te vinden. We zullen nog een officieel bericht afwachten van Pokémon zelf, aangezien zij duidelijk aangeven in de support dat ze mensen via socials op de hoogte stellen. Hieronder mijn eigen bevindingen met de website toen deze nog wel de producten had.

 

Bron: Twitter

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Vecht als de Angry Beavers in Nickelodeon All-Star Brawl 2

1

Nieuws Vecht als de Angry Beavers in Nickelodeon All-Star Brawl 2

29-09-2023

3

Martijn

Fan Friday: een Mew-pop op ware grootte!

3

Special Fan Friday: een Mew-pop op ware grootte!

29-09-2023

5

Rik

Discussieer met ons mee! 2

N2up

29 sep 23 om 15:48

#11633‍

1454 XP | 284 comments

Jemig, hoop dat hier van geleerd wordt en er de volgende keer betere controle is om scalpers tegen te gaan. Doet me denken aan de wii release dagen

Tamadachi

30 sep 23 om 11:45

#11641‍

5177 XP | 640 comments

Het is echt diep triest te noemen hoeveel scalpers er wel op deze speciale expositie niet afgekomen alleen maar om zoveel mogelijk memorabilia op te halen met als doel zoveel mogelijk geld binnen te harken. Dat zijn absoluut niet de bezoekers die je als kunstmuseum wil trekken dus daar gaat het behoorlijk mis.