Pokémon praat over balans kwaliteitshandhaving en reguliere releases

Takato Utsunomiya, de chief operating officer van The Pokémon Company, deelt dat er veel gesprekken gevoerd worden over hoe het bedrijf de snelheid en kwaliteit van hun producten blijft aanhouden.

Utsunomiya zei het volgende in het groepsinterview op Pokémon World Championships (vertaald):

We hebben de focus gelegd op constant releases door regelmatig nieuwe producten uit te brengen en zo de focus te leggen op een bepaald ritme. We zijn altijd te werk gegaan op de manier waarbij we deze producten klaar hebben staan en waarbij we onze consumenten nieuwe ervaringen geven. Zo gaan we nog steeds te werk maar er wordt meer besproken omdat de ontwikkelingsomgevingen veranderen. We bespreken ook hoe we zo door kunnen gaan terwijl we ervoor zorgen dat we wel kwaliteit leveren in onze producten

 

Pokemon_Scarlet_violet_Bellibolt_iono

In Pokémon Scarlet & Violet zaten er veel bugs waardoor personages misvormd werden, Pocket monsters vast in muren zaten, cutscenes willekeurig zwevende voorwerpen bevatten en zelfs het opgeslagen spel verwijderd kon worden met een glitch.  Of deze bugs voorkomen gaan worden in de volgende titel in de series is nog onbekend.

Afgelopen weekend was Pokémon World Championships in Yokohama, waarbij Pokémon TCG, Pokémon Go, Pokémon Unite en de Pokémon VG centraal stonden. Hierin werden een aantal nieuwe dingen vertoond. Zo komen de Paradox pokémon in de volgende set van Pokémon TCG, is er een nieuwe trailer voor de DLC van Pokémon Scarlet & Violet vertoond en krijgt Pokemon Unite drie nieuwe speelbare personages.

Denk jij dat snelheid en kwaliteit naast elkaar gehanteerd kunnen worden in de gameindustrie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: The Pokemon Company

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

Overwatch2_Briggite_support_paladin

0

Nieuws Overwatch 2-ontwikkelaar niet bezorgd over dalend aantal spelers

14-08-2023

0

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Team Geld wint Splatoon 3's Splatfest van Augustus 2023

5

Nieuws Team Geld wint Splatoon 3's Splatfest van augustus 2023

14-08-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Martijn

14 aug 23 om 12:47

#11097‍

3604 XP | 417 comments

Van mij mogen ze best laten zien dat kwaliteit leveren ook na release doorgaat. Er zijn vast genoeg verbeteringen over om Pokémon Scarlet en Violet verder te optimaliseren. De aankomende DLC is een goede gelegenheid om nog flinke verbetering door te voeren.

Onlangs heb ik Pokémon Violet weer opgestart en op zich... Zin om mee door te gaan! Iets wat ik bij Pokémon Sword juist niet had, nadat ik hem een tijdje had laten liggen. Het is echt jammer dat Pokémon Scarlet en Violet worden geplaagd door zoveel technische fouten. Ook vind ik de serie intussen wel klaar voor ingesproken stemmen. Vraag desnoods de studio achter de tekenfilmserie om die stemmen te verzorgen.

Verder ben ik best tevreden met Pokémon Violet. Wie weet, haal ik de DLC nog, op den duur. Het is vooralsnog best een amusant en tof spel! Moet ik eigenlijk weer eens mee door, al geldt dat intussen voor vele games. Ik denk dat Pokémon wel wat minder productiesnelheid kan gebruiken, zodat de kwaliteit beter gewaarborgd wordt. Een extra jaar aan ontwikkelingstijd maakt al een wereld van verschil.

rob1N

15 aug 23 om 09:51

#11104‍

5441 XP | 1048 comments

Naast de mainline games is ook genoeg side material van Pokemon om je mee bezig te houden. Dus inderdaad, kappen met die lopende band games en laat ze maar eens wat extra tijd besteden aan technische aspecten, betere online opties etc.

rob1N

15 aug 23 om 09:47

#11103‍

5441 XP | 1048 comments

Het is puur moneygrabbing wat ze doen. Als ze al ingesteld zijn op games om de havenklap releasen om zo dat 'rimte' aan te houden, dan staat kwantiteit bij Pokemon dus duidelijk boven kwaliteit. Als er één franchise is die genoeg geld heeft om alle tijd te nemen om een daadwerkelijk goede game met genoeg content te maken, is het wel Pokemon... Het is dat ze op voorhand weten dat mensen FOMO hebben en de games toch wel verkopen, waardoor het voor de baasjes van Pokemon ook minder belangrijk is om een technisch sterke game te maken. "Poep gewoon voorgaande spel opnieuw uit in een vlug vormgegeven nieuwe wereldje en ontwerp een paar nieuwe gedrochten. Klaar. Sure, het is vast een tedious job om meer dan 1000 pokemon te animeren enzo, maar met genoeg tijd en aandacht maak je je games een stuk beter.