Pokémon-anime onthult Captain Pikachu en Professor Friede

  • Nieuws

  • 25 feb 23 om 00:56

  • Rik

  • 2

Na ruim 25 jaar zwaaien Ash Ketchum en zijn trouwe Pikachu af als de hoofdpersonages van de Pokémon anime. In aanloop naar het nieuwe seizoen met nieuwe hoofdpersonen maakt The Pokémon Company twee nieuwe personages bekend: Professor Friede en Captain Pikachu.

Friede is de Pokémon Professor die de nieuwe hoofdpersonages Liko en Roy zal ondersteunen tijdens hun avonturen. Ook zal hij ‘deelnemen aan Pokémon-gevechten’. Captain Pikachu is de partner-Pokémon van Friede en draagt een kapiteinspet. Het gaat om een andere Pikachu dan die van Ash Ketchum. Taito Okiura, de Vice President of marketing voor The Pokémon Company International, had het volgende te zeggen over de nieuwe personages (vertaald):

Terwijl de Pokémon-wereld zich uitbreidt en evolueert, zullen fans kunnen beginnen aan een nieuwe reis vol actie, avontuur en vriendschap door de ogen van unieke personages als Friede en Captain Pikachu wanneer de volgende animatieserie later dit jaar in première gaat. Pikachu is al 27 jaar synoniem met de Pokémon-franchise en we kijken ernaar uit dat deze geliefde Pokémon een belangrijke rol blijft spelen in de animatieserie en een icoon blijft voor het merk.
-Taito Okiura

Het nieuwe hoofdstuk voor de Pokémon-anime gaat later dit jaar in premiere. Voordat het zover is krijgen Ash en Pikachu een speciaal afscheidsseizoen van elf afleveringen. Hierin worden onze vertrouwde helden herenigd met hun oude reisgenoten uit eerdere seizoenen.

Wat vind jij van de nieuwe Pikachu? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

2

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

Hogwarts Legacy beste launch aller tijden voor Warner Bros. Games

3

Nieuws Hogwarts Legacy beste launch aller tijden voor Warner Bros. Games

25-02-2023

4

Rik

Publiek geheim: Super Nintendo World komt officieel naar Florida

1

Nieuws Publiek geheim: Super Nintendo World komt officieel naar Florida

25-02-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

25 feb 23 om 10:38

#8932‍

5318 XP | 651 comments

De Pikachu's krijgen wel hoge functies van Detective Pikachu tot Kapitein Pikachu! 

rob1N

26 feb 23 om 09:32

#8943‍

5672 XP | 1093 comments

Er moest natuurlijk weer een Pikachu in de protagonist party zitten...