PlatinumGames voorziet nog sterkere band met Nintendo in de toekomst

  • Nieuws

  • 10 okt 22 om 16:32

  • Rik

  • 1

Volgens PlatinumGames CEO Atsushi Inaba kan de band tussen het bedrijf en Nintendo in de toekomst nog sterker worden dan deze nu is. Dit zei hij in een interview met Videogamechronicles.com. Aanleiding voor de uitspraak was de recente overstap van een Nintendo-executive naar PlatinumGames.

Voormalig General Manager Licensing Department bij Nintendo Co., Ltd. Yakao Yamane maakte eerder dit jaar zijn overstap van Nintendo naar PlatinumGames bekend. Yamane vervult hier nu de rol van Vice President en Chief Business Officer (CBO). Eerder had Yamane meerdere belangrijke rollen binnen Nintendo of Europe vervuld. In het interview met VGC werd aan CEO Inaba gevraagd of deze aanwinst de band met Nintendo kon versterken. Hierop antwoordde Inaba het volgende (vertaald):

Yamane heeft Nintendo natuurlijk niet op slechte voet verlaten en onze samenwerking met Nintendo is nu en in de toekomst erg belangrijk voor ons. Ik denk dat PlatinumGames met Yamane-san erbij zeker een nog sterkere relatie met Nintendo kan opbouwen. Dat kan alleen maar positief zijn voor PlatinumGames. Dus ja, we zijn erg blij om hem aan boord te hebben.

PlatinumGames heeft al jaren een sterke band met Nintendo. Hoewel het bedrijf ook grote opdrachten van andere bedrijven aanneemt, is de PlatinumGames’ Bayonetta-serie sinds Bayonetta 2 de facto een Nintendo-exclusive. Ook werkte het bedrijf met Nintendo aan Star Fox Zero voor de Wii U en lanceerden de twee bedrijven samen het goed ontvangen Astral Chain. Later deze maand komt na jarenlang wachten Bayonetta 3 exclusief uit voor de Nintendo Switch.

Aan wat voor Nintendo-game zou jij PlatinumGames graag zien werken? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VGC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

No Man’s Sky Waypoint-update nu beschikbaar op Nintendo Switch

2

Nieuws No Man's Sky Waypoint-update nu beschikbaar op Nintendo Switch

10-10-2022

5

Erik

Krijg gratis een unieke banner voor Splatoon 3!

3

Nieuws Krijg gratis een unieke banner voor Splatoon 3!

10-10-2022

4

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

Selan

10 okt 22 om 16:35

#7097‍

2655 XP | 485 comments

Hot take; PlatinumGames zou aan een F-Zero game moeten werken. En dan niet het racen (of gooi er minimale secties in), maar juist Captain Falcon pakken en er een third-person action game van maken. Ik wil die intense en satisfying combat zien en vooral hoe Cap. Falcon gigantische bosses in elkaar Falcon Punched ^^