PlatinumGames hoopt 'wereld Bayonetta Origins uit te kunnen breiden'

  • Nieuws

  • 18 mrt 23 om 16:04

  • Rik

  • 2

Afgelopen vrijdag kwam Bayonetta Origins: Cereza and the lost Demon uit op de Nintendo Switch. In een interview met de Japanse publicatie Famitsu lichtten PlatinumGames en Nintendo een tipje van de sluier op over de toekomst van de Bayonetta-serie.

Famitsu sprak met Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya en Nintendo Producer Makoto Okazaki. Toen de heren gevraagd werd naar de toekomst van de Bayonetta-serie antwoordden zij als volgt (vertaald):

Als ik het gewoon maar openlijk zeg, willen we deze titel onderdeel maken van een nieuwe serie, en de wereld blijven uitbreiden. Daar gaat heel wat voorbereiding aan vooraf, en we hebben gesprekken met regisseur (Abebe) Tinari in de trant van “We willen dit soort dingen toch doen?”. Hoewel we die gesprekken met Nintendo nog niet helemaal hebben gehad…
-Hideki Kamiya

bayonetta origins header artwork

Bayonetta Origins wijkt flink af van de reguliere Bayonetta-formule

(lacht) Dus er is zeker niets concreets dat we op dit moment kunnen zeggen, maar persoonlijk denk ik in ieder geval niet dat dit het einde is. Voorlopig denk ik dat het het beste is om te luisteren naar de meningen van iedereen die dit spel heeft gespeeld en van daaruit te overwegen waar we heen moeten [met de serie].
– Makoto Okazaki

Bayonetta is bedacht door PlatinumGames maar eigendom van SEGA. Dit is het gevolg van de deal die PlatinumGames in hun beginperiode sloot met SEGA om de financiering voor het spel rond te krijgen. Sinds Bayonetta 2 is de serie in praktijk een Nintendo-exclusieve serie: niemand behalve Nintendo was bereid om de ontwikkeling van een nieuwe Bayonetta te financieren. Nintendo besloot destijds in Bayonetta te investeren om hun overwegend op families gerichte game-aanbod te variëren. Deze keuze is succesvol gebleken: Bayonetta 3 (2022) verkocht meer dan een miljoen exemplaren en won de Game Award voor Best Action Game tijdens The Game Awards 2022.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon kwam op 17 maart 2023 uit voor de Nintendo Switch.

Heb jij Bayonetta Origins geprobeerd? En smaakt deze spin-off naar meer? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Flame Keeper ontvangt lanceertrailer

0

Media Flame Keeper ontvangt lanceertrailer

19-03-2023

0

Thijmen

Tweede set Splatoon 3 Uitbreidingspas komt waarschijnlijk in 2024 uit

1

Nieuws Tweede set Splatoon 3 Uitbreidingspas komt waarschijnlijk in 2024 uit

18-03-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

N2up

18 mrt 23 om 16:55

#9245‍

1474 XP | 288 comments

Ze hadden er gewoon een nieuwe IP van moeten maken.

Leek me leuk, maar t feit dat er referenties in zullen zitten die ik niet zal begrijpen en dat er een kans is dat ik een mainline bayonetta mss ooit moet spelen voor meer van t verhaal weerhoudt me om hier echt in te duiken

Martijn

19 mrt 23 om 14:30

#9252‍

3630 XP | 418 comments

Daar ben ik het min of meer mee eens. Best kans dat ik de Bayonetta-games nog oppak, maar kon er tot nu toe mijn draai niet zo bij vinden. Hadden ze er een losstaande game van gemaakt, dan had ik die misschien eerder gehaald. Aan de andere kant: Bayonetta heeft naamsbekendheid en deze nieuwe game werd in Bayonetta 3 geïntroduceerd, als ik mij niet vergis. Is ook wat van te zeggen.

Zelf ga ik vroeg of laat nog eens kijken of Bayonetta me alsnog bevalt. Wie weet, haal ik deze game dan ook nog een keer. Als hier ook meerdere delen van komen is het misschien ook best een losstaand iets. Niet genoeg in verdiept, maar de origins-game staat vrij los van de eerdere drie, als het goed is. Mogelijk is het grotendeels dus wel een nieuwe franchise (zoals dat Luigi's Mansion ook losstaat van verdere Mario-games, etc). Als je er geen voorkennis voor nodig hebt, is de connectie met Bayonetta geen belemmering.