Overzicht eerste reviews Shin Megami Tensei V: Vengeance

  • Nieuws

  • 13 jun 24 om 09:14

  • Erik

  • 1

De eerste reviews van Shin Megami Tensei V: Vengeance zijn binnen. In dit bericht vind je een overzicht.

Shin Megami Tensei V: Vengeance heeft op dit moment een gemiddelde reviewscore van 89 op OpenCritic en 86 op Metacritic. Dit is hoger dan het origineel, dat een 85 gemiddeld scoort. Recensenten benoemen dat er een hoop nieuwe content en verhaallijnen zijn, en dat deze op natuurlijke wijze in het spel verwerkt zijn – ook voor nieuwkomers.

Een greep uit de eerste reviews:

  • Game Informer (90/100): “De geremixte aanpak had verwarrend kunnen zijn voor een nieuwkomer. Gelukkig houd Vengeance hier rekening mee en de keuze voor welke verhaallijn je achterna gaat, voelt zo goed als naadloos aan. [..] Er is juist meer SMT V om van te genieten, wat voor al een goedgevuld rollenspel vol narratieven en monsterverzamelactie is, alleen maar meer voedsel aan het feestmaal toevoegt.”
  • Nintendo Life (90/100): “Shin Megami Tensei V: Vengeance is het perfecte voorbeeld van hoe je verbeterde re-release aanpakt. Zijn uitgebreide werkwijze om het verhaal en de verschillende gameplaysystemen te verbeteren, zorgt voor een ervaring die zelfs nog boeiender is dan het al fantastische origineel.”
  • Nintendo World Report (90/100): “We hebben bij NWR een hoop vergelijkingen gemaakt tussen [..] Vengeance en Persona 5 Royal, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. [..] Toch, als je een Evoker tegen mijn hoofd houdt, zeg ik waarschijnlijk dat Vengeance de betere verbeterde versie is. Er zijn ontzettend veel gameplayveranderingen en het nieuwe personage is beter geïntregeerd dan in Royal. Als je Shin Megami Tensei V de eerste keer hebt gemist, dan is Vengeance de beste manier om een geweldig rollenspel te ervaren.”

Shin Megami Tensei V: Vengeance is een verbeterde versie van SMT V. Het voegt een gloednieuwe verhaallijn toe, die je enkel kan bereiken door bepaalde acties te voltooien in het hoofdverhaal. Daarnaast verfijnd het de gameplay, is er een nieuw personage en zijn er talloze verse monsters om in te palmen.

De serie stond ooit aan de wieg voor de eveneens populaire Persona-franchise, dat een spin-off van deze games is.

Afgelopen weken deelde Atlus een hoop beeldmateriaal voor de game, waaronder de openingsfilm en de releasetrailer. Het originele Shin Megami Tensei V verdwijnt na vandaag uit de Nintendo eShop.

Ben jij benieuwd naar de game? Heb jij het origineel gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Fitness Boxing feat. Hatsune Miku nintendo switch screenshot

0

Nieuws Fitness Boxing feat. Hatsune Miku komt naar het westen

13-06-2024

1

Kitty

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

1

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Wonderboy

13 jun 24 om 15:47

#13742‍

58 XP | 11 comments

Ik blijf dit smerige praktijken vinden. Ik heb de originele game gekocht voor €60. En dan komt er na een jaar of twee ineens een verbeterde versie uit, terwijl ik niet via DLC oid mijn versie kan upgraden...