Originele LIVE A LIVE kwam niet naar het Westen vanwege verkoopcijfers

  • Nieuws

  • 17 jul 22 om 17:07

  • Rik

  • 1

Binnen een week komt LIVE A LIVE naar de Nintendo Switch, een HD-2D remake van de gelijknamige SNES (Super Famicom) game. De naderende release is ook de eerste keer dat de game naar het Westen komt. Het origineel werd nooit gelokaliseerd. Een interview onthult dat daar wel plannen voor waren.

In een in interview met One More Game onthulde regisseur Takashi Tokita dat Square Enix wel degelijk overwogen heeft om de originele SNES game uit te brengen in het Westen. Tegenvallende verkoopcijfers in Japan gooiden echter roet in het eten. Tokita zei het volgende (vertaald):

Oorspronkelijk wilden wij het spel wereldwijd uitbrengen, maar omdat de verkoopvooruitzichten in Japan niet bijzonder veelbelovend leken, hebben wij het spel toen niet gelokaliseerd. Wij hebben verschillende pogingen ondernomen om het spel opnieuw te maken en het naar andere platforms over te brengen, maar wij hebben deze pogingen nooit tot een goed einde kunnen brengen.

De HD-2D stijl was een gamechanger voor LIVE A LIVE

HD-2D

Volgens Tokita kwam hier pas verandering in na de introductie van Team Asano’s HD-2D stijl. Deze mix van klassieke sprites en moderne belichtingstechnieken is onder andere bekend van Octopath Traveler, Triangle Strategy en de aanstaande Dragon Quest 3-remake.

Een paar jaar geleden, toen ik me aansloot bij het Asano-team dat bekend is van hun hit Octopath Traveler, zag ik een kans voor de HD-2D remake voor Live A Live. Ik ben blij te kunnen zeggen dat na ongeveer 30 jaar sinds het originele plot werd uitgebracht, fans binnenkort kunnen genieten van de wereldwijde release. Ik hoop dat iedereen in de wereld dit spel zal spelen!

LIVE A LIVE komt op 22 juli 2022 uit voor de Nintendo Switch.

Wist jij van het bestaan van LIVE A LIVE voor de aankondiging van de remake? En ga jij aan de slag met de game? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Xenoblade Chronicles 3 Collector’s Edition pas na release te bestellen

2

Nieuws Xenoblade Chronicles 3 Collector's Edition pas na release te bestellen

18-07-2022

3

Rik

Gameplay-beelden Xenoblade Chronicles 3 van Japan Expo 2022

0

Nieuws Gameplay-beelden Xenoblade Chronicles 3 van Japan Expo 2022

17-07-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

17 jul 22 om 17:57

#6002‍

5899 XP | 1092 comments

Ik heb de demo geprobeerd, en ik vind het persoonlijk niet echt veel. Voor mij geen gemis als deze nooit gelokaliseerd zou zijn geweest.