Ontwikkelaar van The Flame in the Flood overgenomen door CD Projekt Red

  • Nieuws

  • 24 okt 21 om 02:23

  • Rik

  • 0

De Amerikaanse ontwikkelaar The Molasses Flood is overgenomen door CD Projekt Group, het moederbedrijf van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red. De studio zal gaan werken aan ‘een eigen ambitieus project gebaseerd op de IP’s van CD Projekt Red’. 

The Molasses Flood is onder andere bekend van The Flame in the Flood, die van onze Ness een keurige 7,5 kreeg in onze review. De studio ligt in Boston, Massachusetts en bestaat onder andere uit oud-ontwikkelaars van Halo en Bioshock. De Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red is voornamelijk bekend van de Witcher-serie en de game Cyberpunk 2077. Het ligt voor de hand dat het nieuwe ‘ambitieuze project’ van The Molasses Flood gebaseerd zal zijn op een van deze twee IP’s.

Adam Kiciński, de CEO van de CD PROJEKT Group, bracht het volgende statement uit:

We zijn altijd op zoek naar teams die games maken met een hart. The Molasses Flood deelt onze passie voor video game ontwikkeling, ze zijn ervaren, georiënteerd op kwaliteit, en hebben een  fantastisch technologisch inzicht. Ik ben ervan overtuigd dat ze talent en vastberadenheid zullen inbrengen binnen de [CD PROJEKT] Group.

Forrest Dowling, Studio Head bij The Molasses Flood, liet het volgende weten:

Vanaf de stichting van The Molasses Flood is het ons doel geweest om games te maken die mensen raken en inspireren. Toen CD PROJEKT ons benaderde om mogelijk samen te werken zagen we een ongelofelijke kans om een veel groter publiek te bereiken, door een samenwerking met een bedrijf dat we fantastisch vinden en het maken van games in werelden die we fantastisch vinden. We zijn enorm opgewonden om onze missie met de steun van CD PROJEKT en hun enorm getalenteerde team voort te zetten.

Denk jij dat we het nieuwe ambitieuze project van The Molasses Flood ooit op een Nintendo-platform zullen zien? Discussieer mee in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Quartet komt naar de Nintendo Switch

0

Nieuws Quartet komt naar de Nintendo Switch

24-10-2021

2

Dreon

A Boy and His Blob komt uit op 4 november

0

Nieuws A Boy and His Blob komt uit op 4 november

24-10-2021

0

Rik

Reageer als eerste!