Ontwikkelaar schept duidelijkheid over Radical Dreamers in Chrono Cross-remake

  • Nieuws

  • 25 apr 22 om 22:20

  • Jeroen

  • 0

Enige tijd geleden werd de remaster van de Squaresoft-klassieker Chrono Cross aangekondigd, maar niet veel mensen hadden gehoord van de extra game Radical Dreamers die werd toegevoegd. De ontwikkelaar van de game legt nu uit waarom hij besloot om de game nu toch maar uit te brengen.

Masato Kato, de ontwikkelaar van de game, heeft in een antwoord in een Q&A-sessie bekend gemaakt waarom Radical Dreamers is toegevoegd aan deze nieuwe release. Het antwoord is even simpel als logisch, maar om het te horen van de eindverantwoordelijke is altijd goed. Zijn quote:

Radical Dreamers werd blijkbaar voor bizarre prijzen verkocht, en toen me werd gevraagd om deze titel toe te voegen aan Chrono Cross dacht ik “ach, waarom ook niet?”.

Masato Kato werkte na Chrono Trigger aan Radical Dreamers, maar omdat hij twijfelde aan de kwaliteit besloot hij het niet commmercieel uit te brengen. Hij gebruikte wel elementen uit Radical Dreamers in Chrono Cross, dus voor de fans van de serie is het een leuke bonus dat deze obscure release toch zonder moeilijkheden te spelen zal zijn.

Maar waarom is deze game nu zo moeilijk te krijgen? Het is een spel dat alleen maar uit tekst bestaat. Het is een text-based avonturenspel waarin wel wat afbeeldingen op de achtergrond te zien zijn, maar de gameplay draait om tekst en keuzes maken. Het is een hele obscure release omdat het alleen te krijgen was op de Satellaview-dienst van Nintendo. Satellaview was een uitbreiding voor de Super Famicom in Japan, en hiermee konden gamers via de satelliet allerlei extra’s downloaden zoals games en digitale tijdschriften. Maar nu kan iedereen die Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition aanschaf ook deze titel spelen, zowel digitaal als fysiek!

Robin schreef onlangs al een interessant artikel over deze game, en mocht je benieuwd zijn naar beelden van deze klassieke RPG, die zijn er ook!

Like dit bericht:

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Wat speel jij dit weekend van 4 mei

3

Special Wat speel je dit weekend? [4 mei]

04-05-2024

2

Erik

Nieuwe screenshots Bugsnax vergelijken de game op pc en Switch

0

Nieuws Nieuwe screenshots Bugsnax vergelijken de game op pc en Switch

25-04-2022

3

Jeroen

Lanceertrailer voor Lila’s Sky Ark

0

Nieuws Lanceertrailer voor Lila's Sky Ark

25-04-2022

4

Robin

Reageer als eerste!