Ontwikkelaar denkt dat Nintendo Switch nog tot 2030 nieuwe games krijgt

  • Nieuws

  • 10 okt 24 om 00:27

  • Rik

  • 3

In een recent interview laat een ontwikkelaar weten dat zijn studio nog lang niet klaar is met de Nintendo Switch. Ook met de ‘Switch 2’ om de hoek verwacht hij nog jarenlang nieuwe Switch-games te maken.

Dit blijkt uit een interview dat videogamer.com hield met Chris Rose van ontwikkelaar PHL Collective. Deze studio is gespecialiseerd in het maken van games gebaseerd op IP’s voor kinderen. Zo trad Rose recent op als de production director voor SpongeBob SquarePants: De Patrick Ster Videogame. Ook bracht de studio in het verleden games uit gebaseerd op merken als Ben 10, The Addams Family en de superhelden van DC Comics. Rose verwacht dat zijn eigen studio nog lang Nintendo Switch-games zal produceren, mogelijk zelfs tot na 2030. Ook roept hij andere ontwikkelaars op om niet gelijk over te stappen zodra de ‘Switch 2’ uitkomt (vertaald):

Mijn gratis advies aan iedereen die een kindergame wil maken is dat jonge kinderen, vooral als ze oudere broers of zussen hebben, afdankertjes krijgen van de laatste generatie consoles. Over een jaar of twee zullen er 143 miljoen afdankertjes zijn… Dat zijn 143 miljoen potentiële klanten voor jou. Ja, laat Switch of Xbox One niet zo snel in de steek.

Zorg er dus voor dat je de [consoles] die nog actief gebruikt worden ondersteunt, want niet iedereen wil een gloednieuwe [console] kopen voor een jonger kind. Maar we weten dat heel veel kinderen nog minstens vier of vijf jaar met hun Switch zullen spelen, zo niet langer. Daarom moet je deze consoles blijven ondersteunen.

Het zou me verbazen als we bijvoorbeeld in 2028 al geen Switch meer ondersteunen, maar misschien zelfs nog langer dan dat. Als iemand in 2030 tegen me zou zeggen: het is nodig dat dit op de Switch uitkomt, zou ik niet geschokt zijn. Nogmaals, er zijn daar meer dan 140 miljoen exemplaren van.

Hoofdafbeelding bij Speel als Patrick de Ster in nieuwe SpongeBob SquarePants-game

Het meest recente project van de ontwikkelaar

Chris Rose vergelijkt de Nintendo Switch verder met de originele Game Boy of Playstation 2, die ook nog vele jaren na hun ‘officiële’ ondersteuning nieuwe games kregen. Met name op de markt voor jongere gamers of consumenten die niet bereid/in staat zijn om honderden euros uit te geven aan nieuwe hardware zal de Nintendo Switch nog lang relevant blijven. Deze groep consumenten is namelijk wel geïnteresseerd in nieuwe spellen:

Het is een beetje zoals PS2, weet je nog? De PS2-ondersteuning ging heel lang door. Ze bleven maar voetbalspellen porten naar de PS2 omdat er zoveel van waren en ze bleven ze verkopen. Dus het is zo’n kwestie waarbij als iemand in 2030 tegen me zou zeggen: ‘Trouwens, dit moet Switch ondersteunen’, het me niet zou verbazen… het is zo’n moloch van een machine en het zou me zelfs niet verbazen als er tegen die tijd 200 miljoen exemplaren van verkocht zijn.

SpongeBob SquarePants: De Patrick Ster Videogame kwam eerder deze maand uit op maar liefst zeven platforms. De Nintendo Switch was de zwakste van deze platforms. Het is af en toe lastig om games goed werkend te krijgen op de relatief zwakkere hardware van de Switch, maar volgens Rose is de basiskracht van het apparaat voldoende om hier oplossingen voor te vinden.

Wat vind jij van de statements van Chris Rose? En heb jij vroeger ook de oude spelcomputer van een ouder familielid doorgeschoven gekregen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Videogamer.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super mario party jamboree nintendo switch logo

0

Media Super Mario Party Jamboree krijgt releasetrailer

18-10-2024

0

Karlijn

Hoofdafbeelding bij Nintendo laat fans een 'nieuwe functie' testen voor Switch Online

10

Nieuws Nintendo laat fans een 'nieuwe functie' testen voor Switch Online

10-10-2024

3

Erik

Urban Myth Dissolution Center – In spanning afwachten

0

Preview Urban Myth Dissolution Center - In spanning afwachten

09-10-2024

0

Kitty

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

10 okt 24 om 06:10

#14559‍

3379 XP | 657 comments

Zolang het bij dat soort spellen blijft, Prima! 

Icelos

10 okt 24 om 11:11

#14562‍

2804 XP | 259 comments

Damn, zien we gewoon het woord moloch in een tekst op n1-up.

Paul

10 okt 24 om 11:13

#14564‍

4027 XP | 703 comments

Handhelds en in mindere mate consoles zijn altijd wel dingen die binnen de familie rondgaan afhankelijk van wie waar zin in heeft. In 2020 heeft de Wii nog steeds games gehad, dus het is vrij voorspelbaar met het succes van de Switch dat ontwikkelaars gebruik gaan nemen van deze giga-markt