Ocarina of Time opgenomen in World Video Game Hall of Fame

  • Nieuws

  • 6 mei 22 om 02:01

  • Rik

  • 1

De World Video Game Hall of Fame heeft vier nieuwe toevoegingen aan hun collectie. Onder de vier toevoegingen is onder andere The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De World Video Game Hall of Fame is onderdeel van The Strong National Museum of Play (Rochester, New York, VS).

The Legend of Zelda: Ocarina of Time kwam in 1998 uit voor de Nintendo 64 en was samen met Super Mario 64 enorm invloedrijk op de ontwikkeling van 3D-games. Naast Ocarina of Time worden dit jaar ook Ms. Pac-Man, Dance Dance Revolution en Sid Meier’s Civilization gehuldigd. De finalisten van dit jaar werden afgelopen maart al bekend gemaakt. De games die uiteindelijk niet geselecteerd werden zijn Assassin’s Creed, Candy Crush Saga, Minesweeper, NBA Jam, PaRappa the Rapper, Resident Evil, Rogue en Words with Friends.

De avonturen van Link, Navi en Sheik werden al gauw iconisch voor een genre

In de korte omschrijving van de gehuldigde games zegt de officiële site het volgende over Ocarina of Time:

Uitgebracht in 1998 voor de Nintendo 64 gaming console, The Legend of Zelda: Ocarina of Time definieerde wat een 3D actie videogame kon zijn, [en] beïnvloedde ontelbaar veel games die volgden. De game’s combinatie van storytelling, puzzel oplossingen en gevechten leverden Ocarina of Time meerdere “Game of the Year” prijzen op in 1998. De game heeft wereldwijd meer dan 7,6 miljoen exemplaren verkocht, en wordt nog altijd door spelers en recensenten erkend als een van de beste videogames die ooit zijn gemaakt.

Andrew Borman, digital games curator, zegt het volgende: “Zelfs vandaag geven ontwikkelaars van over de hele wereld aan dat The Legend of Zelda: Ocarina of Time van invloed is op de manier hoe ze games maken. De game’s uitgestrekte 3D-wereld, vloeiende combat, complexe puzzels en tijd-reizende verhaal inspireerden een verwondering binnen spelers die ze nooit zijn vergeten.”

Een levende legende

Ocarina of Time is in 2011 als remake uitgebracht op de 3DS onder de naam The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. De originele N64-variant is op dit moment beschikbaar voor betalende abonnees van Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Eerder werd de originele versie aangeboden op de Virtual Console. Ocarina of Time staat sinds 2008 in het Guinness Book of Records als de best beoordeelde videogame aller tijden. Tot aan de release van The Legend of Zelda: Breath of the Wild werd Ocarina of Time gezien als de meest iconische titel in de Zelda-serie en was het (originele release + 3DS remake) de best verkochte game in de serie. Verschillende mechanieken die nu standaard zijn in 3D games, zoals Z-targeting, werden geïntroduceerd in Ocarina of Time.

Ocarina of Time maakte een comeback op de 3DS

Over The World Video Game Hall of Fame

The World Video Game Hall of Fame bestaat sinds 2015 en voegt jaarlijks nieuwe iconische titels toe aan hun selectie. Het staat iedereen vrij om een game te nomineren voor de Hall of Fame. Voorwaarde is wel dat de game gedurende een langere periode populariteit genoot. Ook moet de game invloed hebben uitgeoefend op de industrie of de cultuur en samenleving in het algemeen. Een adviesraad bestaande uit journalisten, (sociale) wetenschappers en andere specialisten maakt de uiteindelijke keuze. Uit de stal van Nintendo zijn al eerder games in de Hall of Fame terecht gekomen. Onder andere de originele The Legend of Zelda, Super Mario Bros., Pokémon Red en Green, Super Mario Kart en Animal Crossing gingen Ocarina of Time voor.

Welke Nintendo-game ontbreekt volgens jou nog in The World Video Game Hall of Fame? laat het ons weten in de comments!

Bron: The Strong National Museum of Play

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Meer wedstrijdbeelden uit Mario Strikers: Battle League Football

4

Media Meer wedstrijdbeelden uit Mario Strikers: Battle League Football

06-05-2022

5

Martijn

Golden Wii voor Queen Elizabeth staat te koop

2

Nieuws Golden Wii voor Queen Elizabeth staat te koop

05-05-2022

7

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Mitch

6 mei 22 om 08:09

#4806‍

3070 XP | 477 comments

Schande dat dit nu pas gebeurt :O