Nintendo wil ook haar andere franchises verfilmen

  • Nieuws

  • 9 nov 21 om 19:56

  • Erik

  • 2

Niet alleen Super Mario, maar ook andere Nintendo-grootheden schitteren ooit op het witte doek. Het zijn de woorden van Shigeru Miyamoto, die deze belofte doet tijdens een Q&A-sessie omtrent Nintendo’s financiële briefing.

Miyamoto laat weten dat Nintendo hier in de toekomst ‘actief’ achteraan gaat. Het is volgens hem belangrijk dat hun content ook ervaren wordt door mensen die geen Nintendo Switch thuis hebben staan.

De geestelijk vader van Miyamoto zegt het volgende (vertaald):

“Als we naar de toekomst kijken, dan willen we actief gebruik maken van onze andere IP’s. Door middel van visuele content kan men het Nintendo-merk op verscheidene plekken ervaren, dus ik ben van mening dat het goed is om veel content te hebben dat toegankelijk is voor mensen die geen vast spelplatform in huis hebben.”

Miyamoto kan echter nog niet praten over een hoeveelheid of specifieke games die de vertaling naar film krijgen. Hij zegt dat ze gedreven en ijverig werken naar een breed aanbod. Er gaan op dit moment wel geruchten dat Donkey Kong het volgende personage is dat zijn eigen film krijgt.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo aangeeft dat ze meer willen doen met (animatie)films: in mei van dit jaar zei president Shuntaro Furukawa  al dat ze verder keken dan alleen Super Mario. De Super Mario-film, met Chris Pratt in de hoofdrol, staat op de planning voor de feestdagen van 2022.

Een verfilming van The Legend of Zelda. Zie je het al voor je?

Bron: Nintendo Q&A

Like dit bericht:

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Lanceertrailer voor RPG Blue Reflection: Second Light

0

Media Lanceertrailer voor RPG Blue Reflection: Second Light

09-11-2021

0

Jeroen

Miyamoto spreekt over de toekomst van 3D Mario-spellen

2

Nieuws Miyamoto spreekt over de toekomst van 3D Mario-spellen

09-11-2021

1

Erik

Discussieer met ons mee! 2

N2up

9 nov 21 om 20:02

#2469‍

1424 XP | 278 comments

Zelda, Metroid, Starfox en ook F-zero lijken me erg leuk als films ook. Maar voor zelda, moet link wel praten. Dat hij als enige main character in botw but sprak was echt driemaal niks :l

Zelfs Animal Crossing zie ik wel als cartoon/serie zitten.

Kirby is wat gewaagder buiten Japan denk ik.

Hoop ook op een Luigi's mansion film ooit

 

Rik

9 nov 21 om 23:36

#2475‍

4702 XP | 668 comments

Dat Nintendo met het succes van Splatoon nog geen anime-serie in de markt heeft gezet, verbaast mij nog steeds. Zie ik nog wel een keer komen.