Nintendo vraagt patent aan tegen clipping van kleding

  • Nieuws

  • 22 apr 22 om 14:54

  • Rik

  • 2

Er is onlangs een interessante patent-aanvraag van Nintendo opgedoken. The Big N denkt namelijk een manier te hebben gevonden om clipping tegen te gaan.

Clipping is het fenomeen waarin de modellen van kleding of een personage niet goed op elkaar zijn afgestemd, maar door elkaar ‘snijden’. Vooral bij games met inwisselbare outfits kan het voorkomen dat een bepaald kleding-item niet goed is afgestemd op het model van het personage. Nintendo hoopt hier nu een oplossing voor gevonden te hebben. Het patent is aangevraagd voor een oplossing die Nintendo zelf ‘Deformation’ noemt. Deze deformation (vervorming) slaat op het model van het personage, dat een klein beetje wordt verkleind onder outfits. Doordat het personage-model iets inkrimpt ontstaat er een bufferruimte voor het model van de outfit. Hierdoor zouden clipping-incidenten een stuk minder vaak moeten voorkomen.

De ‘oude’ aanpak voor clipping-problemen is om een nieuw alternatief model van het personage te creëren. Dit is een tijdrovend werk, waarbij succes niet gegarandeerd is en er een hoge mate van trial and error geldt. De Deformation-techniek past juist het basismodel van het personage aan op plekken waar het denkt dat dit nodig is. Naast het voorkomen van clipping-incidenten zou Deformation dus ook flinke tijdswinst moeten opleveren.

Een illustratie van de Deformation-techniek uit het patent.

Breath of the Wild 2?

Opvallend feitje is dat het patent werd aangevraagd door Takuhiro Dohta. Dohta werkte meest recent als technology supervisor voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Er is dus een redelijke kans dat we deze Deformation-techniek volgend jaar al terug zien in het langverwachte vervolg op Breath of the Wild. Let op! Dit is absoluut geen garantie, als innovatief bedrijf staat Nintendo er ook om bekend vele patenten aan te vragen die vervolgens niet verwerkt worden in een product.

Dank aan N1-UP community-lid Apenknul voor het melden van dit nieuwtje.

Bij welke (Nintendo) game heb jij het meest last gehad van clipping? En denk jij dat dit een game changer gaat zijn? Laat het ons weten in de comments!

Bron: gonintendo.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [11 mei]

2

Nieuws Wat speel je dit weekend? [11 mei]

11-05-2024

1

Erik

Splatoon 3 komt uit op 9 september

5

Nieuws Splatoon 3 komt uit op 9 september

22-04-2022

8

Rik

Nintendo Switch Sports reclame toont werelds beste tennisspeler in actie

4

Media Nintendo Switch Sports reclame toont werelds beste tennisspeler in actie

22-04-2022

3

Icelos

Discussieer met ons mee! 2

lifegiving

23 apr 22 om 18:31

#4667‍

2163 XP | 353 comments

Betekent dat, dat we eindelijk ook leuke nieuwe outfits gaan krijgen in Mario kart 8 deluxe?  Als dat zo is.. stem ik voor! Ik wil roselina Volendam hebben!

rob1N

24 apr 22 om 10:16

#4673‍

5426 XP | 1045 comments

Ik snap de connectie met MK8 niet direct...