Nintendo verandert standaard releasedag van haar games

  • Nieuws

  • 19 mrt 24 om 09:07

  • Erik

  • 1

Nintendo verandert de releasedag van haar spellen. Alle aankomende games staan nu gepland op een donderdag in plaats van een vrijdag.

Paper Mario: The Thousand-Year Door en Luigi’s Mansion 2 HD komen uit op 23 mei en 27 juni, beide een donderdag. Hetzelfde geldt voor het door Nintendo uitgegeven Endless Ocean Luminous, dat op donderdag 2 mei verschijnt.

Hoofdafbeelding bij Nintendo verandert releasedag van haar games

Luigi’s Mansion 2 HD komt nu op een donderdag uit.

Dit breekt met de al jaren traditionele releasedag van de vrijdag. Princess Peach: Showtime! is voor nu de laatste game die op deze dag verschijnt voor de Nintendo Switch.

Nintendo heeft de verandering stilzwijgend toegepast. Ook in Noord-Amerika en Japan wordt het doorgevoerd. Het kan zijn dat ze het in de toekomst weer terugzetten.

Paper Mario: The Thousand-Year Door wordt de eerste game die op een donderdag verschijnt. Het spel kreeg deze verschijningsdatum tijdens MAR1O Day.

Wat vind jij van de verandering? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Dit zijn de best verkochte games in Europa van februari

2

Nieuws Dit zijn de best verkochte games in Europa van februari

19-03-2024

1

Karlijn

Feest! Super Metroid is 30 jaar

2

Special Feest! Super Metroid is 30 jaar

19-03-2024

4

Mark

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

19 mrt 24 om 09:43

#13334‍

5886 XP | 1090 comments

Ik vermoed dat het misschien gedaan wordt om het in lijn te brengen met de eshop release datums. Was misschien makkelijker dan andersom.