Nintendo Switch-versie GTA Remastered Trilogy officieel aangekondigd

  • Nieuws

  • 8 okt 21 om 19:30

  • Mitch

  • 6

Vorige maand bracht gamepublicatie Kotaku op basis van hun eigen bronnen het gerucht de wereld in dat er een Grand Theft Auto Remaster Trilogy naar de Switch zou komen. (zie ook ons eerdere bericht hierover). Vandaag bevestigt Rockstar eindelijk dat de game er aan komt én de Nintendo Switch wordt inderdaad niet overgeslagen!

De kogel is door de kerk: de eerste GTA op Nintendo Switch is onderweg! Of eigenlijk eerste drie, want we krijgen remastered versies van GTA 3, Vice City en San Andread op één cart. Naast de Nintendo Switch versie is de game ook aangekondigd voor PlayStation, Xbox, pc en mobile.

Rockstar spreekt in haar persbericht over verbeterde versies. Niet alleen grafisch, maar ook qua gameplay. Check het het in de woorden van Rockstar hieronder (vertaald)

Ter ere van het aankomende jubileum kondigen we vandaag met trots aan dat alle drie de games later dit jaar naar de huidige generatie platforms komen in Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, en de Rockstar Games Launcher op PC. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition zal over de hele linie upgrades bevatten, waaronder grafische verbeteringen en moderne gameplayverbeteringen voor alle drie de titels, terwijl de klassieke look en feel van de originelen behouden blijft. We zijn erg enthousiast om in de komende weken meer te delen over deze baanbrekende titels – blijf op de hoogte!

 

Naast GTA: San Andreas zal het pakket ook GTA 3 en GTA: Vice City bevatten

Opvallend genoeg noemt de ontwikkelaar nog geen vaste releasedatum, maar zegt het dat de trilogie “binnenkort” uit zal komen. De versie voor consoles en PC zal mogelijk dit jaar nog beschikbaar zal zijn. Rockstar zegt hierbij dat ze de trilogie uitbrengen ter ere van het twintig jarig bestaan van Grand Theft Auto 3.

Kijk jij ernaar uit om voor het eerst sinds Chinatown Wars op de DS weer een GTA-game te spelen op een Nintendo-apparaat? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo stopt met X-integratie op de Nintendo Switch vanaf juni

1

Nieuws Nintendo stopt met X-integratie op de Nintendo Switch vanaf juni

09-05-2024

1

Erik

Nintendo: Ontwerp Joy-Con tóch verbeterd

2

Nieuws Nintendo: Ontwerp Joy-Con tóch verbeterd

09-10-2021

2

Rik

Bekijk de launch trailer voor Metroid Dread

1

Nieuws Bekijk de launch trailer voor Metroid Dread

08-10-2021

1

Rik

Discussieer met ons mee! 6

reporterdavid

8 okt 21 om 19:37

#1878‍

1196 XP | 238 comments

De eerste full 3D GTA game op een Nintendo console ooit! Eindelijk. Dit duurde even. Hopelijk komen 4 en 5 dan ook ooit naar de Nintendo consoles.

Fl@ppy

8 okt 21 om 20:01

#1879‍

2801 XP | 542 comments

Benieuwd naar de graphics, maar ik denk het ergste

dw4smash

8 okt 21 om 20:21

#1880‍

475 XP | 92 comments

Hoop dat het grafisch wel flink wat beter is, wel gaaf dat het eindelijk op een nintendo console te spelen is          

Rogeroz

9 okt 21 om 18:35

#1894‍

476 XP | 94 comments

Ik ben hier wel blij mee! Rockstar kijkt weer naar Nintendo en dat is goed!

Apenknul

9 okt 21 om 18:47

#1895‍

3802 XP | 715 comments

CJ voor Sm... Nevermind, dit is mijn troostprijs, waar ik erg blij mee ben. Eerlijk heb ik alleen GTA San Andreas gespeeld, en een heel klein beetje van Vice City, dus GTA III en Vice City ben ik wel benieuwd naar. Top dat ik met CJ, Tommy en Claude kan rotzooien op de Switch!

Ribbelchips

11 okt 21 om 10:06

#1914‍

918 XP | 177 comments

Ik heb alleen Vice City gespeeld, dus wil wel graag een keer San Andreas proberen. Ik hoop dat het een beetje aangepast is aan de eisen van deze tijd.