Nintendo spreekt over uitdagingen in overgang nieuwe console-generatie

  • Nieuws

  • 9 feb 24 om 09:56

  • Erik

  • 0

Nintendo-president Shuntaro Furukawa spreekt over de uitdagingen in de overgang naar de nieuwe console-generatie. Hij zegt dat het belangrijker is dan ooit is om als ontwikkelaar “unieke proposities” aan fans te bieden.

“We benaderen ons werk elke dag met een voorbedacht gevoel van urgentie. De generationele transitie van platformen in bedrijven die toegewijd zijn aan gameconsoles is nooit gemakkelijk”, zegt Furukawa (vertaald door VGC).

Hij sprak hierover tijdens de Q&A-sessie die volgde na de financiële briefing van afgelopen dinsdag. Een aandeelhouder vroeg hem wat de voornaamste uitdagingen van Nintendo zijn in het voortborduren op het succes van hun spelplatformen.

Furukawa vervolgt: “We hebben meerdere malen significante uitdagingen ervaren na succesvolle platformen, dus we zien onze huidige situatie nooit als helemaal veilig.”

De president van Nintendo refereert onder andere naar de Wii U, de opvolger van Wii. De Wii U wist slechts iets meer dan 10% (13,5 miljoen) van de verkopen van de razend populaire Wii (101,6 miljoen) te behalen. De Nintendo Switch zit op dit moment bijna op 140 miljoen.

Hoofdafbeelding bij Nintendo spreekt over uitdagingen in overgang naar Switch-opvolger

Bron foto: Nintendo

Een volgende deceptie wil het bedrijf voorkomen. Furukawa denkt daarom dat het leveren van ‘unieke proposities’ (wat bedrijfstaal is voor manieren om jezelf onderscheiden van de concurrentie) belangrijker is dan ooit tevoren.

“Daarnaast, zoals u al uitwees, is ons bedrijf altijd blootgesteld aan grote competitie. Als we verder kijken dan videospellen, een breder entertainmentperspectief, zijn ook andere vormen van vrijetijdsbesteding concurrenten in deze industrie. In deze omgeving wordt – meer dan ooit tevoren – de behoefte om unieke proposities te bieden steeds groter, zodat jij een merk wordt waar je klanten voor kiezen.”

Het is niet de eerste keer dat Furukawa spreekt over de uitdagingen die komen bij de overgang naar een volgende console. Toch lijkt zijn standpunt zekerder dan in 2022, toen hij het “een grote zorg” noemde.

Het gonst op dit moment van de geruchten over een potentiële Nintendo Switch 2: vele insiders geloven dat het apparaat dit jaar aangekondigd wordt.

Meneer Furukawa gaf na de investeerdersmeeting aan dat de Nintendo Switch de focus blijft in 2024. In 2023 zei hij nog expliciet dat er dat jaar geen nieuwe hardware zou verschijnen.

Wat denk jij hintten zijn woorden, in tegenstelling tot wat veel insiders zeiden, naar een of meerdere unieke aspecten aan de Nintendo Switch 2? Laat het weten in de reacties!

Bron: VGC

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Gerucht: Nintendo Direct van februari is Partner Showcase

4

Nieuws Gerucht: Nintendo Direct van februari is Partner Showcase

09-02-2024

3

Karlijn

Bandle Tale: A League of Legends Story krijgt geanimeerde trailer

0

Media Bandle Tale: A League of Legends Story krijgt geanimeerde trailer

08-02-2024

3

Karlijn

Reageer als eerste!