Nintendo plant kantoor-uitbreiding voor meer in-house ontwikkelaars

  • Nieuws

  • 11 dec 21 om 23:36

  • Rik

  • 0

De Japanse publicatie Nikkei laat weten dat Nintendo het beschikbare kantooroppervlakte bij hun hoofdkantoor flink gaat uitbreiden. De extra ruimte moet gaan naar het huisvesten van meer in-house ontwikkelaars. 

Om te beginnen huurt Nintendo vanaf mei 2022 de vijfde en zesde verdieping van het nieuwe overheidsgebouw van het gemeentelijke waterschapsbureau in Kyoto. Dit gebouw bevindt zich gelijk naast het hoofdkantoor van Nintendo in Kyoto. De Nikkei meldt ook dat Nintendo gebruik kan maken van “Kyoto City’s Corporate Location Promotion System“. Door dit overheidsprogramma kan Nintendo drie jaar lang aanspraak maken op subsidies tot wel 160 miljoen yen per jaar. Omgerekend komt dit neer op 1,25 miljoen euro. Het uiteindelijke bedrag is afhankelijk van het aantal nieuwe werknemers dat Nintendo aanneemt in deze periode.

Het hoofdkwartier van Nintendo in Kyoto

Nieuw kantoor

Ook zou Nintendo een gloednieuw kantoorgebouw plannen. Deze moet komen op het terrein van het voormalige hoofdkantoor van The Big N. Op deze locatie is momenteel het Nintendo Kyoto Research Center gevestigd. Het ‘Mario Club QA team’, is onderdeel van deze afdeling. Het lijkt er niet op dat het Nintendo Kyoto Research Center plaats moet maken voor het nieuwe kantoor. Er zou namelijk nog genoeg ruimte zijn op het terrein voor een nieuw gebouw naast de bestaande kantoren.

Met de ingebruikname van de nieuwe kantoorruimtes zou Nintendo minder afhankelijk willen zijn van externe ondersteunende studios. Het is niet duidelijk of de extra werknemers ook zullen leiden tot de ontwikkeling van meer projecten. Het is niet voor het eerst dat Nintendo een verbouwing plant in Kyoto: Eerder konden we al melden dat een oude Nintendo-fabriek zal worden omgebouwd tot kunstgalerij.

Denk jij dat we de effecten van deze geplande uitbreiding gaan voelen? Of vind jij juist dat deze zet te laat komt? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: Nikkei via nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Omen Exitio: Plague

0

Review Omen Exitio: Plague

12-12-2021

2

Kitty

Nintendo kondigt Europees Super Smash Bros. Ultimate-toernooi aan

5

Nieuws Nintendo kondigt Europees Super Smash Bros. Ultimate-toernooi aan

11-12-2021

5

Erik

Reageer als eerste!