Nintendo past automatische verlenging bij Nintendo Switch Online aan

  • Nieuws

  • 14 apr 22 om 23:09

  • Ness

  • 1

Nintendo Switch Online zal standaard geen gebruik meer maken van een automatische vernieuwing van het abonnement. 

Het automatisch verlengen van het Nintendo Switch Online-abonnement is voortaan niet meer de standaard optie binnen de online dienst. In plaats daarvan mogen spelers zelf kiezen of ze de automische verlenging aan willen zetten. Dat volgt uit een onderzoek van het Britse Competition and Markets Authority (CMA). Dit onderzoek werd in 2019 uitgevoerd en focuste zich op online abonnementsdiensten van Sony, Microsoft en Nintendo. Microsoft veranderde op basis hiervan in januari hun online abonnementsdienst en vandaag volgen Sony en Nintendo in dezelfde voetstappen.

Hier is Michael Grenfell, executive director of enforcement bij de CMA, in ieder geval erg tevreden mee (vertaald):

”Als gevolg van onze onderzoeken zijn een aantal aanpassingen gemaakt binnen deze sector om consumenten te beschermen en om zorgen omtrent automatische verlengingen van abonnementen te helpen aan te pakken. Daarom sluit de aankondiging van vandaag onze onderzoeken over de online video game-sector af. Bedrijven in andere sectoren die abonnementen aanbieden met een automatische verlenging, zouden hun praktijken moeten heroverwegen zodat deze voldoen aan de consumentenbeschermingswet.”

Nintendo’s online-dienst bestaat uit twee verschillende abonnementen: Nintendo Switch Online en Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Het tweede is de duurdere optie die extra gratis games aanbiedt. Zo liet Nintendo vorige week alvast weten dat Mario Golf van de Nintendo 64 vanaf morgen speelbaar zal zijn in NSO+.

Wat vind jij van deze aanpassing? En ga jij de automatische verlenging van Nintendo Switch Online weer aanzetten? Laat het hieronder weten in de reacties!

Bron: gamesindustry.biz

Like dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

Van pluizig tot fier: het avontuur van ‘Little Kitty, Big City’

0

Review Van pluizig tot fier: het avontuur van ‘Little Kitty, Big City’

16-05-2024

0

Karina

Chrono Cross – Een tijdloos kunstwerk

7

Review Chrono Cross - Een tijdloos kunstwerk

15-04-2022

6

Robin

Pokémon Unite meer dan 70 miljoen keer gedownload

3

Nieuws Pokémon Unite meer dan 70 miljoen keer gedownload

14-04-2022

4

Evelyne

Discussieer met ons mee! 1

CoeXisT

15 apr 22 om 11:07

#4538‍

437 XP | 72 comments

Netjes van Nintendo. Sony en Microsoft doen deze aanpassing ook. Het eigenlijk al direct gemoeten.

Vond het ook al raar dat deze abonnementsvormen automatisch verlengd konden worden. Even een dagje niet opletten en hoppa, van je creditcard afgeschreven.

Ik had het automatisch verlengen al uitstaan en ga het ook zeker niet aanzetten. Meestal scoor ik een paar goedkope eShop kaarten hier en daar en dan verleng ik het wanneer het mijzelf uitkomt.