Nintendo onthult Link's startlocatie in Zelda: Tears of the Kingdom

  • Nieuws

  • 15 apr 23 om 09:23

  • Erik

  • 2

Nintendo heeft onthuld dat de startlocatie van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een van de luchteilanden boven Hyrule is. 

Daarnaast verklapt de officiële Amerikaanse website je doel: nieuwe vaardigheden verwerven, zodat je terug kan keren naar het vasteland.

De uitleg leest als volgt:

“Link begint zijn avontuur op een van de vele mysterieuze zwevende eilanden die zomaar zijn verschenen in de lucht hoog boven Hyrule. Het is op deze plek dat onze held nieuwe vaardigheden moet krijgen voordat hij terug kan keren naar beneden om zijn epische avontuur te beginnen.”

De Nederlandse Nintendo-website spreekt daarnaast van “De Ontwrichting”; een rampzalige gebeurtenis die tot chaos heeft geleid in het koninkrijk. Aan jou om Prinses Zelda te vinden en de waarheid hierachter te ontdekken.

De eerste gameplaybeelden lijken zich af te spelen op een van de startlocaties.

De luchteilanden lijken de thuis te zijn van de Zonai, mysterieuze robotische wezens. Je kunt de locaties ook vanuit de grond bereiken: onder andere via de ‘Recall’-vaardigheid waarmee je bewegende objecten naar hun originele locatie kunt sturen.

De gameplayvideo van Aonuma en de trailers wezen er al op dat het startgebied van Link waarschijnlijk in de lucht zou zijn. Dit houdt in dat de Vergeten Hoogvlakte (The Great Plateau), waar je reis begon in Breath of the Wild, ditmaal een andere rol vervult.

Donderdag verscheen de laatste trailer voordat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uitkomt. Het spel verschijnt op 12 mei 2023.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

2

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

Gratis Palafin in Mystery Gift-event Pokémon Scarlet & Violet

1

Nieuws Gratis Palafin in Mystery Gift-event Pokémon Scarlet & Violet

15-04-2023

1

Erik

The Super Mario Bros. Movie officieel succesvolste gamefilm ooit

2

Nieuws The Super Mario Bros. Movie officieel succesvolste gamefilm ooit

15-04-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Zool

15 apr 23 om 11:18

#9581‍

2134 XP | 402 comments

Gewoon weer een ‘great plateau’ dus. Verfrissend en verrassend!

Tamadachi

15 apr 23 om 11:42

#9584‍

5318 XP | 651 comments

Een slimme keus om Link de laten starten op de Sky Islands want aangezien Tears of the Kingdom draait om verticale exploratie is het handig om de speler aan bij het begin van de open world game er aan te laten wennen.