Nintendo of America sluit kantoren in Californië en Toronto

  • Nieuws

  • 30 okt 21 om 19:39

  • Rik

  • 1

Nintendo of America heeft een herorganisatie aangekondigd. Naast de hoofdkantoren in Redmond, Washington (Verenigde Staten) en Vancouver, British Columbia (Canada) had Nintendo of America in elk land ook een tweede kleinere locatie. Nintendo of America bevestigde aan Kotaku dat deze tweede locaties worden gesloten.

Het gaat om de satellite offices in Redwood City, Californië en Toronto, Ontario. Voor zover bekend zijn er geen gedwongen ontslagen gevallen, het werk van de kleinere kantoren wordt verplaatst naar de hoofdkantoren. In theorie betekent dit dat de ongeveer 100 werknemers meeverhuizen met hun werk. Hoeveel werknemers in praktijk bereid zijn om te verhuizen, is onbekend. Volgens bronnen van Kotaku is het merendeel van de werknemers ontdaan over het besluit om de kantoren te sluiten. De Senior Vice President of Sales and Marketing, Nick Chavez, heeft het bedrijf al verlaten. Hij ruilt The Big N in voor een bestuurspositie bij KFC. Devon Pritchard, momenteel de Executive Vice President, Business Affairs and Publisher Relations for Nintendo of America, zal de werkzaamheden van Nick Chavez tijdelijk overnemen.

Het hoofdkantoor van Nintendo of America in Washington.

Nintendo bracht het volgende statement uit als reactie op vragen van Kotaku (vertaald):

Nintendo of America’s hoofdkwartieren zijn in Redmond, WA [Washington State], en Vancouver, BC [British Columbia]. We verhuizen meer van onze werknemers en werkzaamheden naar die kantoren en zullen de kleine satelliet kantoren in Toronto, ON [Ontario], en Redwood City, CA [Californië], op termijn sluiten.

Zou jij met je werk meeverhuizen als het kantoor waar je werkt gesloten wordt? Laat het ons weten in de comments. 

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

2

Erik

Nintendo Switch meer dan 2 miljoen keer verkocht in Spanje

3

Nieuws Nintendo Switch meer dan 2 miljoen keer verkocht in Spanje

31-10-2021

2

Rik

Splatoon 3 wenst je alvast een fijne Halloween met nieuwe illustratie

0

Media Splatoon 3 wenst je alvast een fijne Halloween met nieuwe illustratie

30-10-2021

0

Ness

Discussieer met ons mee! 1

Fl@ppy

31 okt 21 om 08:55

#2295‍

2831 XP | 548 comments

Altijd nare dingen. Er zijn altijd wel kleine regeltjes die er voor zorgen dat een bedrijf dit zonder schadeposten kan doen. Ook in Nederland. Het bedrijf waar mijn tante werkte verhuiste naar Duitsland. De keuze was mee verhuizen of contractbreuk van beide kanten.