Nintendo kondigt Nintendo Switch Lite aan

  • Nieuws

  • 10 jul 19 om 14:15

  • Erik

  • 0

De kogel is door de kerk: met de Nintendo Switch Lite komt er op 20 september een compacte variant van de hybride console op de markt.

De Nintendo Switch Lite is niet bedoeld als opvolger, of verbeterde variant van de Nintendo Switch: het systeem is speciaal gericht op handheld-gaming. Hij is kleiner dan het vlaggenschipmodel, en een stuk lichter. Joy-Con zitten aan het apparaat vast.

De Nintendo Switch Lite komt in drie verschillende kleuren: grijs, geel en turquoise. Het prijskaartje ligt naar verwachting op €199,99 (NB: Verscheidene retailers bieden zetten de prijs van de Nintendo Switch Lite inmiddels op €229,-).

Nintendo laat daarnaast weten dat er op 8 november een speciale variant van de Nintendo Switch Lite verschijnt, ter ere van Pokémon Sword & Shield. Dit is een witte Lite, waar Zacian en Zamazenta op staan – de legendarische Pokémon uit de games.

Omdat het speciaal is gemaakt voor mee op reis, is de Lite niet op de televisie aan te sluiten. Om deze reden is de besturing aangepast: er is nu bijvoorbeeld een écht D-Pad op de plek waar voorheen de linker Joy-Con zat. Daarnaast is de bewegingssensor niet aanwezig, en ontbreken HD Rumble en de infarood-functie. Om bijvoorbeeld 1-2 Switch te spelen, zijn om deze reden losse Joy-Con nodig.

Specificaties Nintendo Switch Lite

  • Afmetingen: 91.1mm (lengte) x 208mm (breedte) x 13.9 mm (dikte)
  • Scherm: 5.5 inch, 1280x720p
  • Batterijduur: 4-6 uur, afhankelijk van type game
  • Gewicht: 275 gram

Leuk detail: Nintendo belooft dat een game als The Legend of Zelda: Breath of the Wild vier uurtjes meegaat, een uur langer dan op de ‘gewone’ Nintendo Switch!

“De twee systemen complementeren elkaar en staan zij-aan-zij in de markt”, zegt Doug Bowser, de president van Nintendo of America tegen The Verge. De Nintendo Switch Lite kan dan ook communiceren met de ‘gewone’ Nintendo Switch en is dus bruikbaar voor lokale multiplayer.

Al maandenlang gaan er geruchten over een nieuwe variant van de Nintendo Switch. 12 juni zei Wall Street Journal nog dat het bedrijf aan twee nieuwe varianten werkt. Op 20 september mogen we in ieder geval één nieuwe versie verwelkomen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

Doug Bowser legt timing onthulling Nintendo Switch Lite uit

0

Nieuws Doug Bowser legt timing onthulling Nintendo Switch Lite uit

11-07-2019

0

Erik

Crash Team Racing Nitro-Fueled – Meer dan een nostalgieboost

0

Review Crash Team Racing Nitro-Fueled - Meer dan een nostalgieboost

08-07-2019

1

Erik

Reageer als eerste!