Nintendo haalt Switch onthullingstrailer offline

  • Nieuws

  • 18 okt 23 om 15:44

  • Rik

  • 2

Nintendo wat doe je nu? De Japanse gamegigant heeft de onthullingstrailer voor de Nintendo Switch uit 2016 offline gehaald.

Nintendo gaf zelf geen ruchtbaarheid aan deze zet, maar in de Nintendo fan community werd dit nieuwtje snel opgemerkt. Omdat de geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch steeds meer aanzwellen, kwam ook de speculatie over een mogelijk aanstaande onthulling van de ‘Switch 2’ in een stroomversnelling. In het verleden zette Nintendo trailers voor andere Switch-modellen namelijk op privé als ze op het punt stonden om een nieuw model (Switch Lite & Switch OLED) aan te kondigen.

Verschillende gamingkanalen, waaronder Gamespot, plaatsten de Switch-trailer destijds ook online. Deze zijn nog wel beschikbaar.

Licentierechten?

Wie op korte termijn een ‘Switch 2’ onthulling verwacht moet zijn verwachtingen echter temperen: gezien de timing van het offline halen (op twee dagen na precies zeven jaar nadat de trailer online kwam) is het waarschijnlijker dat het offline halen van de trailer met een rechtenkwestie te maken heeft. Mogelijk had Nintendo slechts een zevenjarige licentie op gebruikte muziek in de trailer afgesloten. Ook lijkt er momenteel onduidelijkheid te bestaan over wie de (nieuwe) rechthebbende is van het nummer “Ha Ha Ha Ha (Yeah)” van de band White Denim.

Wat denk jij dat de reden is dat Nintendo de trailer offline heeft gehaald? Speculeer mee in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Forgotten Fragments – Rennen en puzzelen voor je leven

0

Hands-on Forgotten Fragments - Rennen en puzzelen voor je leven

18-09-2024

0

Thijmen

Hoofdafbeelding bij Eerste reviews van Super Mario Bros. Wonder zijn binnen

0

Nieuws Eerste reviews van Super Mario Bros. Wonder zijn binnen

18-10-2023

3

Erik

Daisy_Super_Mario_Bros_wonder_fire_flower

0

Media Bijna 18 minuten gameplay van Super Mario Bros. Wonder

18-10-2023

6

Dreon

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

19 okt 23 om 08:03

#11849‍

4091 XP | 770 comments

Je had me hard laten schrikken, toen je me tagde in de discord met dit bericht. Ik had echt zoiets van: ik had het laatst nog over dat de trailer 7 jaar werd, en nu gebeurt er dit. Ben ik een soort profeet ofzo?

Maar dat het met licentierechten te maken heeft klinkt veel aannemelijker. Wel toevallig dat jij een bericht plaatst over white denim, Rik 😛

Rik

21 okt 23 om 23:43

#11867‍

5066 XP | 693 comments

Ja, ik kende ze niet maar ik vind het nu al een leuke band! (alleen jammer dat ze de n en de m omwisselen )