Nintendo deelt mysterieus podcastfragment Emio - The Smiling Man

  • Nieuws

  • 28 aug 24 om 23:07

  • Rik

  • 0

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club is bijna uit op de Nintendo Switch. Als laatste marketing push deelde Nintendo wel een heel opvallend audiofragment.

Op X deelde Nintendo een fragment van een (fictieve) mystery/true crime-podcast. In de Engelstalige podcast wordt gesproken over een Urban Legend ‘die helemaal uit Japan komt’. Het gaat natuurlijk om Emio: The Smiling Man. De lugubere seriemoordenaar uit Japan met een papieren zak over zijn hoofd die huilende meisjes belooft ‘een eeuwige glimlach te geven’ door ze te vermoorden. Het podcast-fragment eindigt de mededeling dat de Urban Legend gebaseerd lijkt te zijn op een echte misdadiger die weer actief is geworden in Japan.

Met Emio РThe Smiling Man: Famicom Detective Club blaast Nintendo nieuw leven in de Famicom Detective Club-serie, die al 30 jaar geen nieuwe games ontving. Wel werden de twee originele titels een paar jaar geleden in een nieuw jasje naar de Nintendo Switch gebracht. Nintendo-veteraan en Metroid-eindbaas Yoshio Sakamoto, die de originele Famicom Detective Club-games bedacht, staat weer aan het roer van dit nieuwe deel. In dit derde deel van de serie moet het mysterie rond de mysterieuze seriemoordenaar Emio worden ontrafeld. Hiervoor slaan de jonge priv̩detectives van de Utsugi Detective Agency de handen ineen met de lokale politie.

Let op: in tegenstelling tot de meeste Nintendo-games is dit horror-spel expliciet niet bedoeld voor kinderen. Het spel heeft een 18+ classificatie gekregen en raakt onder andere aan mogelijk aanstootgevende thema’s als kindermishandeling, (zelf)moord en zelfmutilatie.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club komt op 29 augustus exclusief uit voor de Nintendo Switch. De eerste drie hoofdstukken van het spel zijn gratis uit te proberen in de demo.

Wat denk jij dat er achter het Emio-mysterie schuilt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dragon Quest III HD-2D Remake in november naar Switch

1

Nieuws Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D Remake voltooid

14-09-2024

3

Rik

Ace Attorney Investigations Collection – Edgeworth op zijn best

0

Hands-on Ace Attorney Investigations Collection - Edgeworth op zijn best

29-08-2024

2

Daan

Hoofdafbeelding bij Yakuza-serie maakt debuut op Switch met Yakuza Kiwami

2

Nieuws Yakuza Kiwami komt alleen digitaal uit op Nintendo Switch voor €20

28-08-2024

2

Rik

Reageer als eerste!