Nintendo-componist Koji Kondo mag belangrijke prijs in ontvangst nemen

Koji Kondo zal worden opgenomen in de Hall of Fame van de Academy of Interactive Arts & Sciences.

Deze aankondiging werd gedaan door de Academy of Interactive Arts & Sciences (AIAS) en Kondo zal worden geëerd tijdens de 27e jaarlijkse D.I.C.E. Awards-ceremonie in het Aria Resort in Las Vegas.

Kondo, een bekende naam voor Nintendo-fans, begon zijn carrière bij het bedrijf in 1984 en heeft sindsdien een significante rol gespeeld in het ontwikkelen van geluidsprogrammering, muziek en geluidseffecten voor iconische spellen zoals Super Mario Bros. en The Legend of Zelda. Zijn bijdragen omvatten ook werken aan titels als The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario Sunshine, New Super Mario Bros., Super Mario Galaxy, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Super Mario 3D World en Super Mario Bros. Wonder.

Hoofdafbeelding bij Super Mario Bros Wonder: alles wat we weten

Kondo werkte onder meer aan de legendarische game Super Mario Bros. Wonder

In een reactie op de aankondiging van de prijs zei Kondo: “Ik ben diep dankbaar voor deze belangrijke erkenning door D.I.C.E. Het is een ware eer om op deze manier erkend te worden. Ik ben enorm dankbaar voor de steun van de vele mensen om me heen, evenals onze klanten en fans. Het is dankzij hun steun dat ik gedurende vele decennia betrokken ben geweest bij de ontwikkeling van gamemuziek. Ik zal blijven streven naar verbetering van de muzikale en geluidsaspecten van game-ontwikkeling om de game-ervaring voor iedereen nog plezieriger te maken in de komende jaren.”

Meggan Scavio, president van de AIAS, merkte op: “Koji Kondo’s muzikale werk is tijdloos en heeft een blijvende impact gehad, en heeft fans over de hele wereld weten te inspireren gedurende meer dan 39 jaar. We zijn vereerd om Kondo-san in de Hall of Fame op te nemen.”

Eerdere ontvangers van de Hall of Fame Award zijn onder andere Tim Schafer (2022), Ed Boon (2021), Connie Booth (2020), Bonnie Ross (2019), Todd Howard (2017), Hideo Kojima (2016), Leslie Benzies (2014), Dan en Sam Houser (2014), en Tim Sweeney (2012).

Het afgelopen jaar werd het thema van Super Mario Bros. ook opgenomen in de Library of Congress als het eerste gamemuziekstuk. Mocht je de awardshow live willen volgen: de prijsuitreiking zal live worden gestreamd door IGN op donderdag 15 februari om 20.00 uur Pacific Time.


Wat is jouw favoriete Nintendo soundtrack waar Koji Kondo aan heeft gewerkt? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Interactive.org

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Cremis_Eevee_Palworld_pokemon

8

Special De gelijkenissen tussen Palworld en Pokémon

26-01-2024

6

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Microsoft ontslaat 1.900 werknemers van game-afdelingen

3

Nieuws Microsoft ontslaat 1.900 werknemers bij haar game-afdelingen

26-01-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

26 jan 24 om 10:17

#12776‍

5827 XP | 1124 comments

De man verdient sowieso dat soort eervolle onderscheidingen. Meesterbrein pur sang.

Paul

26 jan 24 om 11:17

#12779‍

3909 XP | 680 comments

Zeg dat. Meesterbrein en kunstenaar!