Xenoblade Chronicles 3-info bevestigt belangrijke fantheorie

  • Nieuws

  • 24 apr 22 om 23:37

  • Rik

  • 1

We weten sinds deze week dat Xenoblade Chronicles 3 niet in september maar al op 29 juli zal uitkomen. Sinds de aankondiging met nieuwe trailer is er al veel extra info naar buiten gekomen. Daar komt vandaag weer het een en ander bij, nu verschillende websites hun pagina’s voor de game hebben geüpdatet.

Om te beginnen heeft de Amerikaanse retailer GameStop hun productpagina vernieuwd. Wat hierbij opvalt is de officiële promo-omschrijving van de game. Een fan-theorie die sinds de onthulling van de game online rond gaat wordt er namelijk door bevestigd. Lees de complete omschrijving hieronder (vertaald):

Leef om te vechten en vecht om te leven in een oorlog voerende wereld met een duister geheim. Elke minuut telt voor de soldaten van Aionios aan wie slechts tien jaar gegeven is om te leven en vechten. Vergezel Noah en Mio, leden van de twee vijandelijke naties die centraal staan in het conflict, op een innige reis om de cyclus van geweld te beëindigen. Een groep van zes personages van deze naties verenigen zich om de koloniën van Aionios [de ogen te openen voor] het onderliggende gevaar dat beide naties treft. Reis door massieve, fantastische sci-fi landschappen terwijl je de ware vijand die de touwtjes achter het conflict in handen heeft bloot legt.

De theorie dat levens op Aionios zeer beperkt zijn en de aflopende timers dit aangeven lijkt hiermee dan ook bevestigd.

Nieuwe biografieën

Vervolgens komt er weer wat nieuwe informatie van de officiële Japanse website, die recent geüpdatet is met de biografieën van een aantal ondersteunende personages. Ook de Japanse stem-acteurs zijn bekend. Bekijk onderstaande relatie-chart als geheugensteuntje voor de verschillende personages:

Ethel (Japanse stem door Atsumi Tanezaki)
Hoofd van militaire zaken in Colony 4 van de Keves-natie. Vecht met twee rapiers.

Isurd (Japanse stem door Tomoaki Maeno)
Hoofd van militaire zaken voor Colony Lambda van de Agnus-natie. Ooit was hij Taion’s baas, maar nu achtervolgt hij Taion en zijn bondgenoten in de naam van wraak.

Cammuravi (Japanse stem door Taiten Kusunoki)
Hoofd van militaire zaken in Colony Delta van de Agnus-natie. Vecht met een lange, brandende speer.

Guernica Vandham (Japanse stem door Tessho Genda)
Een mysterieuze man die verscheen voor Noa en zijn zes bondgenoten tijdens gevechten op het strijdveld.

‘Giant Creature’
Een enorme vijand die plots verscheen voor Noah, Mio en de anderen. Een overweldigende kracht die Noah en zijn bondgenoten kapot achterliet.

Riku (Japanse stem door Sayaka Senbongi)
Een Nopon van het Keves-leger die werkt naast Noah en zijn bondgenoten. Hij voert de leiding over de technici van het leger.

Manana (Japanse stem door Aya Suzaki)
Een Nopon van het Keves-leger die werkt naast Noah en zijn bondgenoten. Verantwoordelijk voor het koken en gek op eten.

Natuurlijk zijn Riku en Manana de echte hero-pons van het verhaal, meh meh meh!

ESBR bevestigt DLC

De laatste informatie komt van de ESRB, de Amerikaanse evenknie van de PEGI. Ook op hun pagina is er nu een omschrijving toegevoegd over de game. Wat misschien wel belangrijker is, is dat we ook de Amerikaanse leeftijdsclassificatie weten van Xenoblade Chronicles 3: T for Teen. Dit komt grofweg overeen met een PEGI-classificatie van 12+. Ook waarschuwt de ESRB ouders voor grof taalgebruik, lichtelijk voorkomen van bloed, seuggestieve thema’s en geweld. Ten slotte bevestigd de ESRB dat er In-Game Purchases gepland staan voor de game, wat het bestaan van DLC-uitbreiding(en) bevestigd. De omschrijving van de ESRB luidt als volgt (vertaald):

Dit is een RPG waarin spelers vechters volgen door een conflict tussen twee naties. Vanuit een third-person perspectief voltooien spelers queestes en nemen ze deel aan gevechten tegen vijanden (zoals dieren, wezens, menselijke baas-personages). Gevechten worden onderstreept door impact geluiden en kreten van pijn. Cutscenes laten verdere gevallen van geweld zien: personages doorboord met een zwaard, een personage dat zichzelf buiten zicht neerschiet, een man die zichzelf buiten zicht neersteekt. Een handjevol scenes bevatten bloed (zoals druppels die van een gewond personage vallen, druppels bloed op het gezicht van personages). Sommige fantasy-personages/figuren zijn ontworpen met onthullende harnassen en/of anatomie (zoals diepe decolletés, deels zichtbare borsten). De woorden ‘shit’, ‘arsehole’ en ‘bitch’ komen voor in de dialogen.

Wat was jouw favoriete Xenoblade Chronicles 3 nieuwtje van afgelopen week? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: Vertalingen via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Update LEGO Builder’s Journey voegt Creative Mode toe

0

Nieuws Update LEGO Builder's Journey voegt Creative Mode toe

25-04-2022

5

Erik

Lila’s Sky Ark – Iets te psychedelisch

0

Review Lila's Sky Ark - Iets te psychedelisch

24-04-2022

4

Kitty

Discussieer met ons mee! 1

Robin

25 apr 22 om 10:02

#4679‍

3180 XP | 469 comments

Klinkt weer als een emotioneel verhaal. Ben benieuwd