Nieuwe mythische Pokémon onthuld voor Pokémon Scarlet & Violet

  • Nieuws

  • 16 jan 24 om 10:05

  • Erik

  • 1

The Pokémon Company doet een nieuwe mythische Pokémon uit de doeken voor Pokémon Scarlet & Violet: Pecharunt.

Ze onthullen het zakmonster aan de hand van met twee trailers. De eerste toont de Pokémon in gevecht, terwijl de tweede zijn nog niet vertelde verhaal onthuld.

Pecharunt is onderdeel van de epiloog van The Hidden Treasure of Area Zero, en is ooit verslagen door Ogerpon in een gevecht om de maskers.

Wat is de locatie van Pecharunt in Scarlet & Violet?

Pecharunt is onderdeel van de epiloog van Pokémon Scarlet & Violet’s The Hidden Treasure of Area Zero. Om zijn verhaallijn te ontgrendelen moet je de hoofdspellen helemaal hebben uitgespeeld, alsmede de verhalen uit The Teal Mask en The Indigo Disk.

Daarnaast moet je via Mystery Gift een speciaal voorwerp naar de games overzetten: Mythical Pecha Berry Gift. Als je vervolgens naar de winkel in Mossui Town, Kitakami, gaat, zet je het verhaal om hem te vangen in werking.

 

 

Wat voor Pokémon is Pecharunt?

De mythische Pokémon is van het Poison / Ghost-type. Het kent de nieuwe ability Poison Puppeteer: als je een tegenstander poisoned of badly poisoned maakt, krijgt ‘ie ook de confused-status. Daarnaast heeft die een nieuwe aanval: Malignant Chain. Deze aanval doet schade en heeft de kans om je tegenstander badly poisoned te maken.

Op de website van Scarlet & Violet wordt onthuld dat de Pokémon gebruik maakt van de kracht van zijn Mochi om mens en Pokémon te laten doen wat hij zegt. Deze Mochi is niet alleen overheerlijk, maar lijkt ook de diepste verlangens en krachten van diegene die het eet naar boven te brengen. Pecharunt gebruikte zijn krachten ooit op zijn eigenaars, twee oude mensen wie hij heel erg lief had. Die vroegen hem de drie legendarische maskers uit Kitakami te halen, iets dat uiteindelijk resulteerde in zijn verlies. Maar hij wachtte de dag af dat hij terug kon keren.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn sinds 18 november 2022 beschikbaar voor de Nintendo Switch. In The Hidden Treasure of Area Zero kregen ze twee uitbreidingen: The Teal Mask en The Indigo Disk.

Heb jij de epiloog al gespeeld en Pecharunt gevangen? Wat vond je ervan? Laat het weten in de reacties!

 

 

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

Fire Emblem Heroes’ Choose Your Legends-event van start

0

Nieuws Fire Emblem Heroes' Choose Your Legends-event van start

16-01-2024

0

Evelyne

Stardew Valley – Het perfecte boerenleven

9

Review Stardew Valley - Het perfecte boerenleven

16-01-2024

6

Dreon

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

16 jan 24 om 14:11

#12655‍

5677 XP | 1094 comments

Ik moet zeggen dat ze wel op een leuke manier gebruik maken van de verschillende characters die je door het spel heen hebt leren kennen. Er zitten wel komische stukjes in. Net begonnen... ben benieuwd hoeveel content dit nog heeft.

 

Edit: niet veel dus -_-

Maar toch een leuke verrassing zo.