NEO: The World Ends With You haalt verkoopdoelen niet

  • Nieuws

  • 24 nov 21 om 14:20

  • Rik

  • 3

NEO: The World Ends With You heeft uitgever Square Enix niet opgebracht wat ze in eerste instantie hadden verwacht. Dit blijkt uit een sales briefing van eerder deze maand die onlangs openbaar is gemaakt.

De titel werd weliswaar goed ontvangen door fans en recensenten (onze eigen Erik gaf de game ook een zeer nette 8,5 in zijn review), maar deze lof zette zich niet om in bijbehorende verkoopresultaten.

Hoewel “NEO: The World Ends with You” goed werd ontvangen door de gebruikers, heeft het ondergepresteerd ten opzichte van onze eerste verwachtingen.

Square Enix heeft er wel vertrouwen in dat de game nog gedurende lange tijd zal blijven doorverkopen. Het bedrijf laat verder weten hun IP ecosysteem te willen versterken om zich beter te wapenen tegen een wereld geplaagd door COVID-19-uitbraken. Ook plant Square Enix om te investeren in NFT’s en Blockchain.

Geen goed nieuws voor fans van NEO: The World Ends With You… Met tegenvallende resultaten zal er waarschijnlijk geen derde deel komen.

NEO: The World Ends With You was een vervolg op The World Ends With You uit 2007 voor de Nintendo DS. De game kwam 27 juli 2021 uit voor de Nintendo Switch.

Heb jij NEO: The World Ends With You wel gekocht of heb je deze titel ook laten passeren? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Square Enix

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Sokobalien – Galactische avonturen op de boerderij!

0

Review Sokobalien - Galactische avonturen op de boerderij!

30-04-2024

0

Karina

Life is Strange: True Colours krijgt releasedatum

1

Nieuws Life is Strange: True Colours krijgt releasedatum

24-11-2021

0

Rik

Laatste gratis update Mario Golf: Super Rush brengt Wiggler en Shy Guy

1

Nieuws Laatste gratis update Mario Golf: Super Rush brengt Wiggler en Shy Guy

24-11-2021

0

Kitty

Discussieer met ons mee! 3

Yosher

24 nov 21 om 14:33

#2628‍

5886 XP | 1090 comments

Ik heb het eerste deel en eerlijk gezegd zag ik daar al niet waarom deze game zo geprezen werd. Leuk, maar niet de beste game ever zoals fans je zouden doen geloven. Ik had hem al snel aan de kant geschoven, trok me echt niet. 

Mossie

24 nov 21 om 21:21

#2630‍

92 XP | 15 comments

Heb deze game gekocht van de week. Jammer dat hij qua sales teleursteld. Deel 1 vond ik heel tof en hoop dat deze net zo fun is.Dat gezeik over NFT tho...

Erik

24 nov 21 om 21:33

#2631‍

4953 XP | 355 comments

Zonde hoor. Zeer toffe game!